Wat een ambiance zondagmiddag in de evenementenhal. Een volle tribune, veel jeugdspelers met hun ouders die onze dames A kwamen ondersteunen tijdens hun topper tegen medeleider Femina Habac. De U8 van coach Jolien verzorgden de opworp, er was uiteraard DJ Ronny, tromgerommel en blauw-wit handgeklap. Mooi om zien allemaal! Het is duidelijk dat basketbal leeft in Zonhoven! En dan hebben we nog niks gezegd over de match zelf! Zonhoven stond de hele match op kop, liep soms uit tot 10 punten, lieten de bezoekers (met opnieuw vooral Luna Bogaerts als afwerker met 31 punten) telkens weer wat terugkomen. Maar onder impuls van Kim (20),  Gieze (19) en Lisa (19 ptn) en met collectief hard werken van heel de ploeg, bleef de zege in Zonhoven (80-72) dat nu alleen op kop staat! Proficiat aan Mike en zijn dames!


De dames B speelden zondagmiddag ook weer een knappe match met winst in Lummen (50-61). De 4de zege op rij! De heren A stonden aan de rust 30-38 voor in Helchteren, bij het begin van het laatste kwart was het 51-51 gelijk, maar in het laatste kwart nam de ervaring van de thuisploeg toch weer de bovenhand (74-68). De heren Z speelden, versterkt met de kadetten Robin, Otto en Wouter een mooie wedstrijd tegen Gems Diepenbeek. Iedereen kwam tot scoren maar Wolf nam de hoofdrol op zich met 35 punten!

De M19 hadden het, zoals verwacht, moeilijk tegen Lommel (65-34). De M16 sloten de zaterdag af met winst in Leopoldsburg (38-54). De M16 (Hades) speelden een close game tegen Gems en moesten nipt de duimen leggen (42-40). De M14 waren wel degelijk uitgeslapen zaterdagmorgen tegen Zuiderkempen. Na een partij vol wisselingen bleven de meisjes van coach Raf hun cool bewaren op het eind en kon de zege meer naar Zonhoven (54-56).

De U18 (Hades) waren niet opgewassen tegen Stevoort (100-55). Vermeldenswaard zijn de 45 punten (van de 55 dus!) van Robin ! De U16 Jongens hebben nog nooit voor zoveel publiek gespeeld als zondagmiddag. De match liep wat uit en de tribune liep al vol voor onze damestopper, maar de mannen van Anaïs en Jonas lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen knap van Genk met 61-42.

De U14 A begonnen niet te best aan hun match tegen Melsele-Beveren en ze kwamen dan ook net tekort na een zeer knappe 2de helft (74-68). De U14 B kwamen dicht bij die eerste zege in 2022, maar het lukte net niet tegen Bree (40-44).

De U12A proefden opnieuw de zoete smaak van de overwinning tegen Berlaar (56-37). De U12 B moesten omwille van teveel afwezigen, jammer genoeg forfait geven tegen Sint-Truiden. Mooie zege van de U12 C in As, na een fel bevochten match (35-39).

De U10 A weerden zich dapper tegen Landen, de U10 B speelden knap mee tegen Hageland en de U10 C lieten opnieuw hun klasse bewonderen tegen Orly. De U8 A amuseerden zich weer te pletter tegen Leopoldsburg. Kijk maar op Facebook!

Op onze sociale media vind je trouwens nog wel meer foto’s (en er komen er in de volgende dagen zeker nog bij!), niet alleen van de matchen, maar ook in het kader van de Week tegen Pesten. Schrik dus niet als je 4 zwarte punten op de handen van de kinderen ziet verschijnen!