apr

4

Gems A - Heren A : 88 - 59

Ingezonden door: Gerry Henraat

Een zaterdagavond einde maart. Nauwelijks thuis van de succesrijke Basketquiz, en alweer op de vooravond van “een dagje” Pastadag. “Not very interested at all” zou wat onbeleefd uitgedrukt zijn, maar een Penningmeester heeft nu eenmaal andere prioriteiten, en dan geraakt de focus soms wat zoek. Zouden “onze jongens”, zoals wij ze (al te) liefdevol noemen, vandaag breken met hun traditie, namelijk “Nooit winnen op verplaatsing !”, of zouden ze ons eens verrassen en uit een ander vaatje tappen?

Na 4 minuten kenden we reeds het antwoord : 16-2 stond er – terecht – in het rood te lezen, zelfs 23-4 evenveel minuten later. “Weggeblazen”, heet dat bij een gebruikelijke verslaggeving, en even daarna werd er gestreept onder 27-9. No comment : éénrichtingsbasketbal, en Zonhovense kornuiten die zowat alle kansen de nek omwringen, strafworpen inbegrepen.

Quarter 2. Zich herpakken, dat was het minste wat ze konden doen, en de Gemzen namen wat gas terug. Gelegenheid voor Jonas, Benjamin en Raf om een handvol scores te laten optekenen . Het was uiteindelijk Emre die met een laatste mooie run de rustcijfers wist vast te leggen op 39-24.

KRC GENK gelijktijdig aan de slag tegen Anderlecht op 2 megagrote schermen in de cafetaria, en de 2-0 voorsprong was verleidelijk genoeg om ónze tweede speelhelft te verzuimen. Maar een onderwijzerszoon is opgevoed met het principe “Eerst plicht, dan genoegens !”, dus tronen we weer naar de gammele, harde supportersbankjes. Thans zijn het Benjamin, Raf en Kenny die de Diepenbeekse verdediging met regelmaat in de luren leggen, doch bij Gems lopen Gérimont (6), Reeckmans (7) en Vandevordt (8) niet voor niets in korte rode broek rond, om dan de fakkel door te geven aan Vranken (15) voor 3 scores : 62-41. Enkel Beau en Lars boden wat weerstand in de tweede quarterhelft.

Diezelfde Beau, Raf en Kenny knagen lustig wat af van de achterstand bij de inzet van de finale, maar dan toont de twintigjarige Bo Reeckmans (7) opnieuw zijn kunstjes. 5 Bommen zal hij dit quarter deponeren, waarvan 4 op een rijtje in de tweede quarterhelft. Ook Jonas Peeters en Benjamin slagen in zulk puik afstandsschot, doch het pleit wordt beslecht met een laatste score van Jason Devos (14) , en die belandt andermaal in de linker kolom : 88-59.  

Net geteld 1 minuut bedroeg de achterstand slechts 10 punten, bij het ingaan van de tweede helft van quarter 3, maar de overige tijd lazen we verschillen van 15 tot 25 punten. Met zijn eindsprint bracht Bo Reeckmans ons echter op haast 30 punten. Seizoensmoeheid, zowel bij de spelers als bij de supporters en het Bestuur. Nog 2 uitwedstrijden te goed …

Quarters :  27-9   12-15   23-17   26-18

Scores : Beau 10, Giel, Jonas P. 11, Jonas I., Benjamin 15, Kenny 3, Raf 13, Emre 2, Marnik 3, Lars 2.

Ludo Grouwels