mrt

31

Topprestaties!!!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dit weekend heeft Basket Zonhoven met de Basket Quiz op vrijdag en de pastadag op zondag, twee topevenementen tot een goed einde gebracht! Knappe prestatie van telkens een topteam! Vanuit de cel activiteiten zal er zeker nog in detail op beide events worden teruggekomen. Maar dé topprestatie van het weekend werd zeker op het basketveld geleverd door onze dames A! Tegen de ongeslagen kampioenen uit Sint-Katelijne-Waver, die er tuk op waren om het seizoen zonder nederlaag af te sluiten, stonden onze dames (ze hadden nochtans de hele middagshift van de pastadag voor hun rekening genomen!) vanaf minuut 1 aan de leiding en ze sloten af met een schitterende 71-53 zege!! Héél knap! Die pasta smaakte achteraf dan ook zéér lekker!

De dames B hadden vrijdagavond, tijdens de quiz, ook al de maat genomen van DBC Houthalen C met 49-65. De heren A misten compleet hun eerste quarter in en tegen Gems A, knokten zich nog wel terug tot op 10 punten, maar verder kwamen ze niet meer (88-59).

De U19 Meisjes kwamen, zoals gevreesd, iets tekort tegen Oxaco (72-50). De U16 Meisjes speelden niet, omdat ze gezien de veelvuldige blessures, een algemeen forfait voor de rest van het seizoen dienden te geven. De U18 B wonnen ook hun terugmatch in Genk B (50-56).

De U14 B kwamen ruim tekort tegen het sterke Gems 95-29. De U12 A waren dan weer veel te sterk voor Tongeren C (66-15). De U12 B baalden na afloop; verlies met 48-49 tegen Gems! De U12 C konden iks beginnen tegen Lummen B (75-16).

De U10 en de U8 B trokken weer volle tribunes tegen resp. Sint-Truiden en Tongeren.