mrt

11

Peer A - Heren A: 82 - 68

Ingezonden door: Gerry Henraat

Een uitwedstrijd, deze zaterdagavond, en via het rechttoe-rechtaan-traject dat onze onvolprezen website ons wekelijks voorstelt, trekken we via Linde naar Peer BBC, 10-de in de competitie, om er in het College onze kansen op een winstpartij te toetsen. Hun team “slikt” gemiddeld 10 punten minder per wedstrijd, dus op het offensieve vlak zal het bijstellen worden. Verder word je niet veel wijzer van hun website : de “come-and-see”-politiek, neem ik aan.

Hopelijk hebben ze wél nieuwe leders gekocht, zoals  de “Spalding Precision” of de “Wilson Evolution”, want enige beterschap kunnen we alleszins gebruiken na de vele verliespartijen : 15 van de 21 om juist te zijn ...

Time for the game, en we spoeden ons met z’n vieren (?!) naar de supportersbanken.

Na twee shotjes van Wim en een bom van Jonas staan we warempel aan de leiding, maar dat waren dan ook de enige 3 minuten van de wedstrijd : de Peerse spelers in hun gitzwarte outfit timmeren er op los, en leiden na 5 minuten levende bal de kamp : hun nr 14, Schuurmans, heeft de verdediging al meermaals te grazen genomen, en zal dit quarter afsluiten met  11 punten op zijn conto. Marnik (Indestege), onze zélfgefokte nr 14, weet met 2 kruisraketten de schade te beperken in de tweede quarterhelft, doch we sluiten af met 25-17: de trend is gezet. 

In het tweede spelschuifje blijven de verhoudingen ongewijzigd : onze blauwtjes die wat sprokkelen via een bom (Jonas) en wat balletjes van onder het net (Raf), doch bij de Perenaars zit werkelijk niemand verlegen om een score . Thans is het nr 12, Kelchtermans, die in deze (en volgende !) spelbeurt onze defense in de problemen brengt. Tot overmaat van ramp zien we ook nog eens Raf uitvallen na een kwetsuur aan de rechtervoet, krijgt Emre het aan de stok met de referees, en zo stevenen we op een 46-30 af, ware daar niet onze Benjamin die, met nog 2 seconden op de wedstrijdklok, een “last chance throw” lanceert vanop ruim 20 m en … feilloos de hoepel doorboort : 46-33! 

De hoop op winst zakt behoorlijk onder onze thermometerhut, maar dan laten Benjamin, Marnik en Ruben netjes op rij en binnen de 2 minuten een driepunter noteren, en we lezen 46-42 : Zonhoven terug in de wedstijd ! Maar enkel en alleen scoren met bommen wijst er vaak op dat de verdediging gewoonweg niet te vloeren valt, en men zijn toevlucht - te pas en te onpas ! - moet nemen tot afstandsschoten. Schuurmans en Kelchtermans hebben daar duidelijk minder moeite mee, en dikken gezapig aan tot 60-50. 

Neen, aan talent ontbreekt het zeker niet aan Peerse zijde : de glansrol wordt in het vierde quarter overgenomen door hun nr 7, kapitein Martens, en ondanks meerdere scores van Wim en vooral Lars, lopen de black boys verder uit tot 82-68. Ondertussen stonden al enkele Zonhovenaars zowat onder de douche, wegens te grote foutenlast of mond, op of naast het veld. Zelfs coach Johnny , uiteindelijk bank-verantwoordelijke, werd hierdoor bijna naar de coulissen verwezen, doch hij kon rekenen op enige clementie.

Lichtpuntje vandaag ? Marnik, die “in very good shape” was en ook aardig met de bazooka overweg kon, en de gebroeders Cuyvers die beiden eveneens in de dubbele cijfers belandden. Minpuntje : de afwerking, guys ! 

Quarters :  25-17   21-16   14-17  22-18

Scores :  Jonas I. 4, Wim 10, Jonas P. 6, Ruben 3, Benjamin 10, Raf 8, Emre, Marnik 15, Lars 12. 

Ludo Grouwels