feb

3

You win some, you lose some!

Ingezonden door: Gerry Henraat

Of hadden we die titel al eens ooit eerder gebruikt?

Alleszins, ook dit weekend ging dat weer op. Neem nu de dames seniores; de dames A stonden op één minuutje van het eind onverhoopt gelijk in en tegen Leuven (nr 2 in de stand), maar één omgezette strafworp van de thuisploeg besliste de match (65-64). De dames B, speelden, zoals voorspeld een close game in en tegen Lommel. Maar daar eindigde de match wel in het voordeel van Basket Zonhoven. 38-40 voor onze dames!

Bij de andere matchen waren de verschillen wat groter dit weekend...

De heren A speelden opnieuw een knappe partij tegen de buren van Hasselt C. De onzen stonden de hele match voor, maar Hasselt gaf zich nooit gewonnen, tot ze in de laatste minuten het hoofd moesten buigen. Derde opeenvolgende thuiszege met 81-66. Operatie redding wordt verdergezet!

De U19 Meisjes lieten zich niet verrassen in Hasselt en wonnen ruim met 35-74. Bij de U16 Meisjes viel Emma al na enkele minuten gekwetst uit in de match in en tegen Oostende. De andere meisjes weerden zich dapper, maar hadden geen antwoord op de press van de kustploeg (79-30).

De U18 A Jongens konden geen revanche nemen tegen Leopoldsburg (51-69), maar de U18 B Jongens toonden wel weer hun kunnen tegen Genk. Ook al bleven ze, na het uitvallen van Wout, nog maar met 5 spelers over, toch haalden ze mooi de wedstrijd binnen met 69-48. De U14 B kwamen overwacht ruim tekort tegen Gems Diepenbeek (50-103).

De U12 A gingen ruim winnen in Tongeren (26-74) en blijven ongeslagen in de 2de ronde. De U12 B kwamen net tekort tegen Gems Diepenbeek in een match die alle kanten op kon (30-24). De U12 C kenden een moeilijk weekend met forse nederlagen tegen twee sterke tegenstanders: 10-96 tegen Lummen B en 20-84 tegen Femina Habac.

De U10 (in Sint-Truiden) en de U8 B (thuis tegen Tongeren) gaven weer het beste van zichzelf!