jan

27

U16 en U19-meisjes naar halve finale Beker van Limburg

Ingezonden door: Erik Jacobs

Laten we het meteen over 2 schitterende prestaties hebben: winst van de U16 Meisjes in Lommel (46-78) en geplaatst voor de Halve Finale van de Beker van Limburg!
Ook de U19-meisjes wonnen hun wedstrijd voor de Beker in Hasselt. Hasselt had zich nochtans versterkt met enkele Landelijke Miniemen en na het derde kwart was het 39-39. Toch waren het onze Dames die aan het langste eind trokken. (42-49)
Ook zij plaatsen zich voor de halve finale.

Twee andere wedstrijden in de Beker gingen verloren. De U14A verloren ondanks flink weerwerk van Houthalen (85-54) en onze Dames A ondergingen ook al in Houthalen de wet van de sterksten (74-54)

Het dieptepunt van dit weekend viel te aanschouwen in Leopoldsburg.
Een nederlaag van de U18A in Leopoldsburg (62-53) was niet echt verwacht, maar dat kan gebeuren, zeker na een wilde Chrysostomosnacht. Maar de attitude van enkele blauwe jongens was compleet fout.
Ego's zitten er in elke ploeg, ook bij Limburg United, Oostende, Golden State. Imiteren kan en moet soms kunnen, maar wat elke speler van Basket Zonhoven MOET hebben is RESPECT voor scheids en tegenstander.
Oke, deftig gesprek met coach en dan vegen we hier zand over en richten we de blik op de volgende match! Want we weten dat jullie het ook anders kunnen!

De U12C konden geen vervolg breien aan hun winst van vorige week en verloren dik in Zolder (72-15)
En zowel van de U8 in Stevoort als de U10 in Tongeren zagen we op allerhande sociale media knappe dingen passeren.
Goed gedaan!