dec

17

Heren A - Stevoort C: 79 - 105

Ingezonden door: Gerry Henraat
Een van de weinige thuiswedstrijden van dit weekend, dus : allen daarheen ! Eens kijken of de 10 blauwhemden van deze zondagavond een vuist konden maken tegen de 11-koppige Stevoort-machine. Wat studiewerk op hun website toonde ons een erg “evenwichtige “ ploeg, die vlot scoort en zich daarmee aan de kop van het klassement had gewerkt : zeker van Play-off 1, zou men in voetbaltermen stellen …

Quarter 1, en terwijl de laatste toeschouwers nog aan de Kassa passeren, opent captain Jonas de score, een voorsprong die per kerende wordt gedicht door een zekere Feytons. Een bom van Jonas ? Een bom van Bikkembergs, met nummer 7 dat we vandaag nog wel eens vaker zullen mogen noteren ! Gelijk opgaand verliep dat eerste spelschuifje, waarbij de kemphanen in een beurtrol scoorden, doch Stevoort ons steeds weer tot achtervolgen dwong. Met 29-33cijfers mochten ze even om een handdoek : 4 bommen hadden de blauwtjes inmiddels geslikt, en er werd al menige bierkrat verwed op “a 100-point  game “. 100 Punten ? Die scoorde Wilt Chamberlain op 2/03/1962  in zijn eentje tijdens de wedstrijd tussen de New York Knicks en de Philadelphia Warriers, met mooie 147-169 cijfers … Hershey, Pennsylvania, 1962 : ik vergeet het nooit meer (mijn Communiefeest ,dat jaar, bedoel ik).

Speeldeel 2, en ondanks hun ijver zien onze jongens het kloofje groeien tot 10 à 12 punten, een voorsprong die Stevoort stelselmatig onderhoudt en al snel uitvergroot tot 15 punten. Onze afstandsschoten missen doel, en wordt wat gemorst aan en onder het netje en de Greenboys gaan door op hun elan. Met 43-58cijfers bij rust heeft het thuisfront al begrepen dat “sportief uitspelen” de enige opdracht blijft.

In het derde schuifje behouden we hetzelfde spelbeeld : de bezoekers zijn duidelijk beter op elkaar ingespeeld, letterlijk en figuurlijk “doel-treffender”, en het zijn vooral hun nrs 9 en 17, Reniers en Gruyters, die haast ononderbroken scoren. Onder 57-82wordt er gebarreerd , de 25-puntenkloof is een feit.

De finale dan maar, en thans zijn het Jonas, Ruben, Marnik en Raf die zich niet gewonnen willen geven en samen nog 22 punten op het bord toveren. Enkele van onze spelers zijn inmiddels met “5 personal faults” naar de bank verwezen (Senne, Beau). Met o.m. 4 bommen houden de bezoekers gelijke tred, zodat ze met mooie 79-105cijfers als verdiende winnaars uit de arena kunnen treden. 

Een kentering vandaag ? Alleszins stond er bij aanvang duidelijk een andere ploeg tussen de lijnen, met meer grinta, en dat vertaalde zich minutenlang in een evenwichtige partij. Maar het samen- en positiespel, de gretigheid en vooral het afwerkingsniveau lagen twee latsteuntjes hoger bij de bezoekers uit het basket-minnende Stevoort, dat prat kan gaan op deelname aan nog 2 hogere echelons in deze balsport. Géén vedettencultus, maar wel 12 spelers die een samenspel van hoog niveau kunnen neerzetten, en met een individuele werptechniek waardoor iedereen kan bijdragen aan het eindresultaat. “And … the bombs were falling” : 13 stuks gingen er door ons fruitmandje, terwijl  onze jongens het op 2 hielden, naast wel 20 vruchteloze pogingen.

Statistieken zijn natuurlijk in cijfers gehulde leugens, maar onze A-ploeg slikte in 12 wedstrijden 1038 tegenpunten, dat is een “gemiddelde”  - u vergeeft me het misleidend woord - van 86,5 per kampbeurt. Ook de defense blijft dus een ernstig aandachtspunt.

Werk aan de winkel, willen we een streepje vooruit komen in de tweede seizoenshelft !

Quarters :  29-33   14-25  14-24   22-23

Scores : Senne 1, Beau 9, Martijn 17, Wim 3, Jonas 8, Ruben 8, Kenny 5, Raf 19, Marnik 6, Lars 3.

Ludo Grouwels