dec

4

Heren A - Gems A: 59 - 72

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zondagavond, en na een weekend vol beslommeringen nog snel in de miezer naar de Evenementenhal gefietst voor de confrontatie van ons Heren A-team met “Het Rode Geweld” uit Diepenbeek. Het eerste quarter moest schrijver dezes missen wegens belet, maar “missen” was een te groot woord, werd mij verteld : een stormachtig begin kennelijk, dat resulteerde in magere 10-29cijfers, en waarmee de wedstrijd eigenlijk al kon worden opgeborgen. Ook vandaag geen echte kentering dus …

In het tweede quarter liep het aanvankelijk wat gesmeerder : er werd bijgebeend tot beter toonbare 19-31 cijfers, dit door toedoen van niet minder dan 7 blue shirts, doch er werd eveneens met kansen geknoeid. Met enkele bommen, mooie veldscores en runs wist Gems zijn voorsprong zowat te behouden, zodat we met 31-47cijfers een kwartiertje naar de kantine mochten. Een ijverige supporter (naam bekend bij de Redactie) telde 15 balverliezen in de eerste wedstrijdhelft … 

Met 5 scores op rij wist Gems zich al snel op te werken naar 31-54 cijfers, maar dan trok de thuisploeg weer in de aanval : hun ringbestorming leverde tal van strafworpen op tot een hoopgevende 42-58, doch na een kleine Diepenbeekse charge werd het quarter afgesloten bij 43-63. 20 Punten achterstand, de rode draad doorheen dit spelschuifje.

Namen noemen is een ondankbare taak, maar vandaag spurtte Emre zich alleszins geregeld in de kijker. Met een bom en een veldscore knabbelde hij 5 punten af van de achterstand, doch dan was Gems weer aan zet. Met wat vrije worpen en een bom herstelden ze de 20-puntenkloof, waarna Martijn zich nog liet opmerken en Lars de eer kreeg de eindcijfers vast te pinnen op 59-72. Een ijverige supporter (naam nog steeds bekend bij de Redactie) tekende deze wedstrijdhelft 14 balverliezen op.

Hoewel elke individuele Zonhovense speler aan scoren toe kwam, liet het groepsspel ook vandaag weer te wensen over : 29 balverliezen wijst op een “ongelukkig” positiespel, slordige passes, en het zich blind te pletter lopen tegen de weliswaar stevige defense van de bezoekende ploeg. GEMS handhaaft zich, met inmiddels 6 overwinningen, in de middenmoot van de ranking, onze Blauwtjes delen na afloop de staartposities met Tessenderlo. Bestuur, Coach, Sportcoördinator, iedereen buigt zich over “het niet aanslaan van de motor”, doch de oorzaak ligt hoe dan ook in  het onvoldoende inoefenen van spelsystemen en de onregelmatigheid in het presteren van spelers, die het verschil zouden kunnen maken. Oefening baart kunst, heren, dus zet in op beter bijgewoonde trainingsmomenten. 

P.S. : vandaag traden we aan zonder Beau (weerhouden) en Jonas, die net voordien zijn grootvader verloor.

Quarters :  10-29   21-15  12-19   16-9

Scores : Senne 4, Martijn 10, Wim 2, Ruben 5, Benjamin 4, Kenny 2, Raf 14, Marnik 4, Lars 4, Emre  10.

Ludo Grouwels