nov

23

Liefst 15 matchen, dames 'in the picture'!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Basketbedrijvigheid van zaterdagmorgen tot zondagavond met in totaal liefst 15 matchen voor Basket Zonhoven! Extra aandacht voor de dames (met een geladen derby voor de dames A, liefst 2 matchen voor de dames B, een nieuwe zege (?) voor de U19 en een nieuwe start voor de U16 Meisjes!

De dames A sluiten het weekend af met een thuismatch tegen de buren van DBC Houthalen B. Beide ploegen staan op dezelfde hoogte. Na de boost van vorig weekend (de zege in Lummen), kunnen de dames van coach Luc hopelijk op hetzelfde elan doorgaan. De dames B spelen zaterdag in de vooravond thuis tegen Femina Habac en zondagnamiddag in en tegen Kiewit. Thomas heeft zijn troepen op kruissnelheid gekregen en we durven hopen op 2x winst!

De heren A krijgen in Genk een ploeg tegenover zich die ook is afgezakt in de klassering. Met collectief spel, vertrekkend van een stevige defense, is er zeker een kans! De heren B krijgen Optima C op bezoek. Renderen de trainingen?

De U19 Meisjes trekken ongeslagen naar Vabco Mol en we zien hen ginder niet een eerste nederlaag oplopen. Voor de U16 Meisjes begint de 2de ronde waarbij ze zijn ingedeeld in de B-reeks. We zijn ervan overtuigd dat we hen hier enkele mooie matchen zullen zien spelen. Te beginnen nu zondag in Lummen?

De U18 A Jongens trekken naar Leopoldsburg. Een herhaling van de thuiszege eerder dit seizoen zou logisch zijn. De U14 B moeten naar Nieuwerkerken en dat kan close worden.

De U12A rijden noordwaarts, naar Lommel. Dat wordt een zware klus, vrezen we. Maar wie weet, een verrassing kan altijd! De U12 B daarentegen zien we wel aan het langste eind trekken in Bilzen B. Ook de U12 C, thuis tegen Beringen D, moeten de klus kunnen klaren.

De U10 ontvangen DBC Houthalen B en met de uitgebreide groep spelers van de U8 worden liefst 2 oefenwedstrijden tegen Gems Diepenbeek afgewerkt zaterdag.

Alle supporters op post!