nov

11

Van knetterende vonken tot een waakvlammetje: voor elk wat wils!

Ingezonden door: Gerry Henraat

Het begon vrijdagavond niet al te best: ondanks niet aflatende vocale onderteuning van jeugdig Zonhoven, sloeg de vlam niet over op de mannen van LImburg United. Die bakten er dan ook niet te veel van in hun match tegen Oostende, ook al niet top!

Dus moest het maar van onze ploegen zelf komen!

De eerste match op zaterdagmorgen was er al meteen boenk op. De gensters vlogen in het rond en aan het eind van een spannende match werd het tussen onze U12 A en Hades 38-38 gelijk. Meteen daarna moesten de U12 C aan de bak tegen Alken en die mikten ook op een draw. Dat lukte echter niet, want ze wonnen nipt met 52-50. Ze waren toch gelukkig! In de tussentijd hadden de U10 ook al het beste van zichzelf gegeven tegen Gems.

In de namiddag gingen de U18 B op het winnende elan verder en kwamen, ondanks een aantal extra-sportieve hindernissen, met de zege terug uit Peer (53-85). Ook de dames B hielden de Zonhovense kleuren hoog met een duidelijke zege tegen Femina Habac (54-69). De heren A moesten logischerwijze hun meerdere erkennen in leider Nieuwerkerken (93-57).

Ondertussen was de Hololool al lekker aan het branden en de rest van de avond en nacht genoot heel Zonhoven van het vuur, de muziek en de ambiance.

Gelukkig konden onze dames A zich wat inhouden, want op zondagmorgen stonden ze om 11u fris en monter in Lommel op het veld. Fris en monter inderdaad, want met duidelijke 49-85 cijfers werd Lommel afgehouden. Onze dames A staan zo mooi in de subtop! De U14 A wilden niet onderdoen en in Gems werd het 26-83! De laatste wedstrijd van het weekend ging nipt verloren: de U18 A kwamen net tekort tegen Beringen (78-71).