okt

15

Heren A - Heusden A: 89-73

Ingezonden door: Gerry Henraat
Met Heusden A kregen we enkele bekenden over de vloer. Sander Vaes en Dieter Lenaerts coachten hier immers niet zo lang geleden nog. Maar dat moest even wijken om 16u30 op zondagmiddag. Want er moest gewonnen worden!

Maar de bezoekers toonden dat ze niet zomaar meelopers zijn in 2de provinciale. Met gevarieerd basket (stevig onder de ring en secuur vanop afstand) namen ze vlot de leiding en we sloten het eerste kwart af met 18-21.

Coach Pieter Vaes had zijn huiswerk gemaakt en Beau kreeg geen ruimte om aan te leggen. Dan maar meer inside spelen en daar konden de bezoekers hun handen vaak niet thuishouden. Gevolg: veel vrijworpen en Martijn, Beau en Wim wisten daar wel raad mee. Kenny en Beau wisten Martijn ook enkele keren vrij te spelen onder de ring en Wim vond zijn vertrouwde shot vanop halve afstand terug. Raf kwam zwaar ten val en spaarde zijn sowieso al gehavende knie voor de rest van de wedstrijd. Met enkele bezoekende bommen en vinnige centermoves van Sander Vaes bleven de bezoekers toch nog op winst bij de rust (42-44).

Na rust vond Kenny enkele keren de korf (met een bom en enkele snelle drives) en kon ook Beau zich met enkele onnavolgbare slingerbewegingen doorzetten (2 keer score met bonusvrijworp!). Jonas lukte een onmogelijke score en aan het eind van het derde kwart kon ook Ruben zich enkele keren manifesteren. 66-61 na 30'. Ref Copermans werd in dit kwart ook nog ongelukkig aangelopen en ten val gebracht, maar verbeet de pijnlijke ribben tot het eind van de wedstrijd.

Ook in het laatste kwart bleven de onzen er vol voor gaan. Senne en Emre draaiden volop mee. Bij de bezoekers haalden Dieter en Sander het einde van de wedstrijd niet. Na een fel bevochten, maar al bij al sportieve wedstrijd, konden onze Heren A zegevieren met 89-73.

Bij Zonhoven kwam iedereen tot scoren en stond ook iedereen op het scorebord, m.a.w. iedereen had ook minstens één fout gemaakt! Na de wedstrijd deed de hele ploeg zich nog tegoed aan een lekker pizza!

Senne 5, Beau 17, Martijn 16, Wim 18, Jonas 4, Ruben 9, Emre 2, Kenny 12, Raf 6