sep

24

HoDoKoBeBaZo: U12B en C on tour

Ingezonden door: Erik Jacobs

Dat Basket Zonhoven misschien niet de allerbeste ploeg van Limburg is, kan misschiel wel waar zijn; Feit is dat we zeker de familiaalste club van de hele wereld zijn.

Daar zowel de U12B als C in Tongeren aantraden afgelopen weekend, en de kinderen toch geen honger zouden moeten lijden, werd de camper van Frank omgebouwd tot een heus mobiel hotdogkot: Het HoDoKoBeBaZo!!!

Smaken deed het alvast! Maar daarover later meer...

De wedstrijden zelf verliepen beiden in mineur. Alhoewel...

De U12B kregen na 2 mooie en dikke overwinningen voor het eerst echte tegenstand. Tot 6-6 werd er knap gelijke tred gehouden met de voornamelijk oudere tegenstanders. Maar na een herstel-time-out van de thuisploeg werd het klasseverschil duidelijk. Wanneer je dan vooraf gokt op 80-40 en het wordt 78-48, dan kan je niet anders concluderen dat er deftig meegespeeld is.

De U12 C kregen ditmaal steun van Stien, Chrissi en Tenzing, maar moesten ook hier tevreden zijn met een nederlaag. Al dient gezegd dat er ook in deze match aardig meegespeeld werd door onze spelers en dat er zelfs bij vlagen goed basket te zien was. Feit was dat Tonegern D 1, zo niet 2 supertalentjes had rondlopen. Amai!!!

Samenvatting: Tongeren - U12B: 78-48 en Tongeren - U12C: 58-20

En toen was het tijd voor het Hotdogkot! Net op dat moment gingen de hemelsluizen een beetje open en pakte iedereen zich bij elkaar onder het mini-afdakje. Smaken doet zo een hotdog nu altijd! Topidee met hopelijk een vervolg!