sep

17

Heren A - Maasmechelen B: 79 - 63

Ingezonden door: Gerry Henraat
Eerste thuismatch van de heren A en zo goed als compleet. Maasmechelen B, vorig jaar kampioen in 3de en dus mee gepromoveerd, had het seizoen mooi met winst geopend. De coach was in Maaseik al eens komen kijken en had gezien dat Zonhoven te pakken was ...

Maar onze basisvijf begon in overdrive aan de match. Na enkele minuten stond het 18-5. Enkele mooi penetraties van Martijn en Raf en 2 bommen van Beau. De bezoekende coach vluchtte in een time-out en stelde de defense bij. Met succes want die van ons vielen aanvallend compleet stil. Maasmechelen sloop dichterbij, ook met enkele driepunters. 19-16 na 10'. 

Het tweede kwart bleef het gelijk op gaan met bij de bezoekers vooral de Nederlandse center Pluymen als afwerker. Maar Raf knokte zich ook verschillende keren bij een aanvallende rebound en kon mooi afwerken. Met een 32-31 stand aan de rust kon de match nog alle kanten uit.

Kenny (nochtans in zware foutenlast) en Beau dreven het tempo op en de ervaren bezoekers begonnen dat te voelen. Met nog enkele driepunters van Beau en scores van Benjamin en Martijn werd een eerste kloofje gemaakt. 55-48 bij het ingaan van het laatste kwart.

Kristof Donné (ooit nog even coach in Zonhoven) driepunterde de bezoekers weer wat dichterbij, maar het waren maar stuiptrekkingen. De onzen konden de snelheid erin houden en een paar minuten voor tijd bogen de bezoekers het hoofd waardoor het verschil nog wat groter werd. Eindstand 79-63.

Zeer aangename match om volgen. Verdiende zege voor een sterk vernieuwde A-ploeg waarbij de teruggekeerde Zonhovense jongeren Beau, Martijn en Benjamin meteen op het voorplan traden. En dan manifesteren zich nog andere jongeren zoals Lars (hoewel tijdelijk gekwetst), Steff en Emre om erbij te horen! Het basket in Zonhoven heeft een mooie toekomst voor zich!

Emre, Beau 29, Martijn 17, Wim, Jonas 2, Ruben, Benjamin 12, Kenny 2, Raf 17, Steff