sep

16

A-ploegen boeken mooie zeges!

Ingezonden door: Gerry Henraat
De beide A-ploegen sloten het weekend knap af. De dames A met een ruime zege in Schoten en de heren A met een fel bevochten maar verdiende winst tegen Maasmechelen B. En ook eerder dit weekend vielen er nog enkele mooie overwinningen te noteren, maar jammer genoeg ook forse nederlagen.

Aan het eind van het derde kwart stonden de dames A ruim 30 punten voor in Schoten. Het laatste kwart kreeg iedereen ruim spelgelegenheid en kwam de thuisploeg nog wat terug, maar de eerste seizoenszege is een feit: 55-76. Ook de dames B konden juichen. In hun eerste wedstrijd van het seizoen konden de dames van coach Thomas slechts op het laatst een kloofje slaan en zo werd de spannende match tegen Stevoort A winnend afgesloten (52-47). 

De heren A en de bezoekers uit Maasmechelen leverden een beklijvend duel af met snel, viriel basket. Slechts in de laatste minuten viel de wedstrijd in een definitieve plooi. Mooie thuiszege met 79-63. De heren B speelden een close game tegen Bilzen D, maar moesten nipt de duimen leggen (65-57).

De U18 B Jongens kwamen tekort tegen Achel (53-61). De U16 Meisjes konden thuis geen revanche nemen tegen Pitzemburg (47-69). De U14 A kwamen verrassend tekort tegen Bilzen (34-46), terwijl de U14 B ruim beter waren dan Tongeren C (81-40).

De U12 A hadden duidelijk de bovenhand in en tegen Lummen B (25-54), de uitslag van de U12 B (op bezoek in Zelem-Halen), konden we nog niet terugvinden op de site van Basket Vlaanderen, maar we vermoeden een ruime zege. De U12 C kregen geen ruimte om mee te spelen tegen het sterke Bree (118-2).