apr

23

Tongeren D - U12B: 26 - 59

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdagnamiddag in Tongeren, meer dan 25°C! Deze week was het Liene die op KSA-weekend was. Dus een moeilijke opdracht want alleen Hasselt was hier met één punt komen winnen, alle andere thuismatchen had Tongeren gewonnen.

Zonhoven start met perfecte team defence, het is Matisse die keer op keer de spelverdeler goed vastzet. Maar ook in aanval gaat de bal goed rond, met Niel die verschillende mooie acties afwerkt. In het 2de Q wordt onze team defence goed doorgezet en pas in de 15de minuut kan Tongeren zijn eerste veld korf maken. (Top defence) Nu is het Tenzing die verschillende korven maakt. Ook Siebe rondt enkele mooie fastbreaks af. We gaan rusten met 10-33. 

Na de rust is het Margot die de ring enkele keren zeer goed aanvalt. En bij Tongeren is er één speler die ook wil scoren, dus helpt die Zonhoven door in zijn eigen ring te gooien (merci). In de tweede helft zijn het Chrissie en Stien die onderling enkele mooi uitgespeelde kansen opzetten met assist van één van de twee. 

En op het einde van het 3de Q is het Chrissie die haar tand verliest. De match wordt mooi uitgespeeld met enkele mooie combinaties. Snelle, goede passing en dan een score. De supporters hebben dikwijls kunnen applaudisseren voor de mooie acties. 

De ref en de coach van Tongeren geven de hele ploeg een compliment, mooie basket!

Q1 2-20, Q2 8-13, Q3 13-16, Q4 4-10 

Een blije coach.