apr

22

Alleen de benjamins B aan het feest!

Ingezonden door: Gerry Henraat
De jeugdige Zonhovense basketters spelen veel liever buiten dan in een sporthal. Is dat de juiste conclusie na dit weekend of toch een beetje kort door de bocht? Feit is alleszins dat van de ploegen mét uitslag enkel de U12 B de zege konden thuisbrengen.

Het hele weekend stond de Zonhovense evenementenhal in het teken van turnen. Turnkring Olympia kende een topweekend! Dat betekende ook dat alle wedstrijden op verplaatsing doorgingen en ook dat de trainingen van vrijdagavond geannuleerd werden. De microben (én ouders) bliezen dan maar verzamelen aan de Basvelden.

De U18 Jongens sloten het weekend af met een nederlaag tegen Hasselt B (72-46). De U16 Meisjes hadden het lastig tegen het beresterke Boom (103-23). De U14 A lieten een steekje vallen tegen Lommel B (49-42) en de U14 B weerden zich dapper, maar kwamen net tekort tegen een groot Lommel D (53-44).

De U12 B toonden weer knap basketbal in Tongeren en wonnen ruim en verdiend met 23-59. De U10 A (in As), de U10 B (in Houthalen) en de U8 (in Stevoort) trokken het warme Limburg in.

Woensdagavond trekken de U16 Meisjes naar Lummen voor een midweekmatch en donderdag doen de U14 A hetzelfde, maar dan in As.