apr

14

Bedankt Freddy!!!

Ingezonden door: Erik Jacobs

Vrijdagavond werd op gepaste wijze afscheid genomen van Freddy Salmon als bestuurslid van Basket Zonhoven.
Alle leden werden in de loop van de week verwittigd van het plan om Freddy te verrassen tijdens de wedstrijd van de Dames C tegen Pelt.

Traditioneel openden zij op vrijdagavond het basketweekend. Deze avond was er net iets meer volk dan anders en dat was plezant.
Voor de wedstrijd werden de scheidsrechters op de hoogte gebracht van het plan om in de laatste minuut van de wedstrijd Freddy een applausvervanging te geven. Ook de coach Hanne en de bezoekende coach reageerden postief.
DJ Ronny en de zaalwachter deden er alles aan om met de nieuwe muziekinstallatie een micro aan te sluiten.

Met nog 1 minuut 28 op de klok was dan het moment supreme aangebroken. Het spel lag even stil, speelsters gingen naar de kant en scheidsrechters gunden het Gerry om een woordje te placeren.
Zichtbaar ontroerd liep Freddy over het plein. Alle speelsters van Zonhoven en Pelt gaven hem een high-five onder een daverend applaus van alle aanwezigen, en dat waren er heel wat.
Je moet het immers maar doen: meer dan 30 jaar bestuurslid, voorzitter, tafelofficial, ploegverantwoordelijke van Damesbasket Zonhoven, later Basket Zonhoven.

Freddy mocht van zijn medebestuursleden een kistje lekkere wijn en bloemen in ontvangst nemen. Stephanie overhandigde hem names de Dames C ook nog een cadeautje.
En Freddy liet het zich allemaal overkomen, uiterst bescheiden en dankbaar.

Na dit uniek moment werd de wedstrijd terug op gang gefloten. De dames van Pelt haalden het verdiend, maar daar kon iedereen mee leven.

Bij deze wensen wij Freddy nogmaals te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club. Ook voor vrouw Rita een dikke merci, want de uren dat Freddy met (plezier) voor zijn Basket bezig geweest moet zijn , gaan niet meer te tellen zijn.

Gaan we Freddy dan niet meer zien op de club? Belange niet! Na dochters Annelies en Katrien zijn ook de kleinkinderen aan het basketten gegaan.
Als we oma Salmon meetellen, en waarom zouden we dat niet doen, de 4de generatie Salmonnekes in onze club.
Wedden dat niet veel andere Belgische clubs dit kunnen zeggen!

Bedankt Pelt en scheidsen voor de sportieve medewerking!

Maar vooral bedankt Freddy!

PS. ...en toen iedereen boven in de VIP-ruimte aan het napraten was, wie was toen plichtsbewust de tafel aan het opruimen en voor de administratie aan het zorgen? Jawel,... Freddy! :)