mrt

26

Bilzen B - U12B: 25-38

Ingezonden door: Gerry Henraat
Zaterdagmiddagmatch in Bilzen met de U12B; Chrissie ziek ☹. Toch hadden de zeven overigen er goesting in.

Het begin van de match was een beetje rommelbasket maar na 8’ zorgde Siebe voor de gelijkmaker ( 8-8). Het was een beetje zoeken naar de ploeg die de bal goed rondspeelde in een zeer gelijkopgaande match, 14-14 na een score van Margot.

De “hat” coach was soms wel een beetje boos over de slechte passing en moest al in zijn 2de time out gaan. Maar op 5’ van de rust bij een 18-14 stand sloeg de motor aan. We kregen het basket van onze ploeg te zien en defense van de bovenste plank. Met een 2-11 run gingen we de rust in (20-25). 

Na de rust blijft onze defense top en met enkel steals van Tenzing lopen we uit tot 20-29. Daarna laten we enkele makkelijke scores liggen, na telkens een mooi uitgespeelde aanval. Goed dat Matisse enkele goede aanvallende rebounds pakt met zijn pijnlijke voet. 

Start van de laatste 10’ met op het bord 23-29. Dan komt, volgens mij, de mooiste aanval van de match, rebound van Stien die op dribbelt, maar aan de zijlijn wordt vastgezet door 2 verdedigers, een goede pass naar Niel die de bal door het midden mooi over dribbelt en een verre pas geeft naar de doorgelopen Liene, snel pivoteert en met bord balletje binnen legt!   

Match wordt rustig uitgespeeld, Bilzen maakt in de laatste 25‘ maar 7 punten (waarvan 3 vrijworpen). Top Defense