mrt

23

Het wordt vaak spannend!!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Vanavond zal het zeker spannend worden bij de 11de Basketquiz. Intussen zijn alle vragen klaar, de antwoorden gecheckt, het drukwerk gedrukt, de tafels gedekt, de drank gekoeld... De quizzers mogen gerust zijn, het wordt een gezellige avond. Maar ook spannend, daar zijn we van overtuigd. Maar ook op het basketveld wordt het dit weekend geregeld erg close, zo gokken we. Ook al zullen er ook matchen zijn waar de ene ploeg duidelijk sterker is dan de andere...

Zo vrezen we dat de dames A voor twee aartsmoeilijke wedstrijden staan. Zaterdagavond in en tegen de autoritaire leiders Phantoms Boom en dinsdag, tijdens de terugwedstrijd van de halve finales van de Beker van Limburg, de kampioen in 1ste landelijke, Lummen A. De dames C krijgen dan weer een makkelijke tegenstander (op papier althans), want normaal gezien mag rode lantaarn Lommel C vanavond geen probleem vormen.

De heren A krijgen met Hasselt D ook een haalbare kaart over de vloer. Hopelijk worden wat spelers gerecupereerd, want anders wordt het toch nog moeilijk! De heren B trekken zondagmiddag naar de buren van Cuva Houthalen F en hopen er een spannende match van te maken.

De U16 Meisjes trekken naar een grote naam in het damesbasket, Sint-Katelijne-Waver. Moeilijk, dus. De U18 Jongens zullen hun mouwen moeten opstropen tegen Stevoort A, maar er is wel degelijk een kans! Hetzelfde geldt voor de U16 Jongens, want tegenstander Tongeren B staat helemaal op gelijke hoogte in de rangschikking! Ook de  U14 A, thuis tegen Nieuwerkerken B, hebben op papier een spannende partij voor de boeg! De U14 B ontvangen het sterke Stevoort B, maar de jongens en meisjes gaan Bram en Jonas laten zien dat ze vorderingen hebben gemaakt t.o.v. de heenwedstrijd!

De U12 B hebben ook een wedstrijd op het programma tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander, nl. Bilzen B. De U10 A trekken naar de buren van Hades A en de U10 B moeten ook naar Munsterbilzen om er te spelen tegen de leeftijdsgenoten van Bilzen