mrt

12

Heren A - Zolder B: 96 - 99 (nv)

Ingezonden door: Gerry Henraat
Cedric voelde zich slapjes en verkoos zijn bed boven de evenementenhal. Hij wilde zijn business trip naar de States niet in het gedrang brengen. De lies van Ruben blijft ook nog steeds opspelen. Dat scheelt een hoop in onze luchtmacht. En als je dan de dubbele meters van Kris Wuytens en Jurgen Schroyen ziet binnenkomen, dan weet je dat het moeilijk gaat worden...

Met slechts 5 man van de A-ploeg, aangevuld met Senne en Yannick, begonnen de mannen er toch met volle moed aan. Kenny en Marnik maakten de eerste punten en aan het eind van het kwart mocht Raf enkele keren naar de vrijworplijn, waar hij heel secuur bleek. Maar aan de overzijde liet Bart Pollers meteen zien dat hij nog niks verleerd was. Hij zou op 33 punten stranden...

Na een 23-23 kwart, begon de luchtmacht van de bezoekers de bovenhand te halen en Pollers kon niet gestopt worden bij zijn typische shots. Dank zij een paar bommen van Raf en Marnik bleef de kloof nog enigszins binnen de perken. Rusten bij 39-47.

Na rust werd de defense op Pollers strakker en konden bij Zonhoven verschillende spelers tot scoren komen. Ook Wim (slechts 2 punten in de eerste helft) kwam los. Jonas had moeite met het afstellen van zijn vizier, maar kon zich wel enkele keren inside doorzetten. Met 64-66 op het bord na 30' kon het nog alle kanten uit.

Wim bleef secuur afwerken en Kenny lukte nog een driepunter. Bij Zolder kreeg Pollers assitentie van Put. Marnik vloog er af met 5 fouten als gevolg van de stevige verdediging op Pollers en ook Raf kreeg zijn 5de fout. Aan de overzijds moest ook Pollers eraf met 5 fouten. Senne lukte een mooie backdoorkorf en Yannick kon op fastbreak mooi de 81-79 op het bord zetten op enkele seconden van het einde. De bonusvrijworp ging er echter naast en op de laatste aanval zorgde Put voor de extra-time.

In die verlenging toverde Deferm 3 bommen uit zijn mouw en Zonhoven bleef wel feilloos aan de vrijworplijn, maar dat was niet genoeg om bij te blijven. De laatste score, een bom van Jonas, bracht de eindscore op 96-99.

De steeds voller gelopen tribune trakteerde beide ploegen op een oververdiend applaus na een heel genietbare wedstrijd!

Senne 2, Wim 22, Jonas 15, Kenny 18, Raf 15, Marnik 20, Yannick 2