feb

25

Over nagelbijters, rugby en onze toekomst!

Ingezonden door: Erik Jacobs

Het was een weekend vol spannende matchen waar wij op één uitzondering na de bovenhand haalden. Die éné match die verloren werd, was echter een rugbymatch, en dat zeggen we niet omdat we slechte verliezers zijn.

 

Het weekend werd goed ingezet door de U18 jongens. De ploeg van coach Samer behaalde zijn derde zege op rij thuis tegen Zolder (63-59)
De U8A begonnen zaterdagmiddag aan een hele reeks van matchen tegen Hasseltse ploegen en gaven het goede voorbeeld. De U12A haalden het knap in een spannende match in Hades (49-51)
De U14A volgden het goede voorbeeld van de U12 en wonnen ook in Hades, met 1 puntje verschil (63-64). Na de match waren de woorden 'geen stem meer', 'temesta','mijn hart' niet te tellen.
Ook moesten er dit weekend 2 matchen gespeeld worden tegen Hasselt BT. De U16 jongens gingen 1 helft goed mee, maar gingen na de rust zwaar onderuit (81-46) Zonde, want de jongens lieten voor kerst al zien in 2 spannende matchen dat ze tegen Hasselt kunnen winnen.
De U16 meisjes wonnen wel, bijzonder knap met 59-56. Goed voor de ploeg die een opsteker wel kan gebruiken.
De ploeg die nipt verloor was de U12B in Lommel (25-24) Maar die wedstrijd had verder niets met basketbal te maken. De ploeg kijkt al uit naar de terugmatch.
Ook de laatste jeugdploeg, de U14B, beet in het zand. In Orly werd verloren met 73-33

Bij de senioren hielden de Heren A en Dames C de eer hoog. De eersten wonnen knap in Diepenbeek (47-60) terwijl de Dames C niet veel overschot hadden in Lummen (44-47)
Waar de Dames B het sterke Lummen niets in de weg konden leggen (72-43), verloren de Dames A de slotmatch van het weekend thuis tegen Arendonk (58-63) De ploeg glijdt zo een beetje af naar de middenmoot.

Tot slot onze yippies: die speelden hun eerste matchke ooit! en of ze het tof vonden!!! Zeiden we al dat Basket Zonhoven het (toekomst) heeft!