feb

12

Genk B - Heren A: 57 - 87

Ingezonden door: Gerry Henraat
Ruben had last van de lies, maar Marnic, Jules enYannick kwamen uithelpen. Bij Genk miste men nog enkele skiërs. Of de thuisploeg vooraf ook nog op een carnavalwagen had gestaan, hebben we niet gevraagd.

De start was alleszins voor de onzen, terwijl bij de thuisploeg enkel Seppe Houberechts en kapitein Vandenheuvel present tekenden. Na 10' (waarin bij Zonhoven wisselende scoorders op het voorplan traden) stond het 12-21. Het tweede kwart verliep meer gelijkopgaand zodat aan de rust (30-41) nog niks beslist was.

Maar de onzen lieten na de pauze de turbo meteen aanslaan en maakten de kloof. De thuiscoach Luc Piccard moest lijdzaam toezien hoe zijn mannen geen antwoord vonden op het bij momenten mooi samenspel. Marnic kende een begenagdigde eerste minuut op het terrein en scoorde 5 punten op rij. Jonas gooide enkele bommen. Na een 11-31 quarter was de wedstrijd uiteraard gespeeld. In het laatste kwart konden ook Jules en Yannick tot scoren komen. Mooie collectieve (5 man in de dubbele cijfers!) prestatie van onze heren A en logische en duidelijke zege met 57-87.

Jules 2, Wim 17, Jonas 16, Yannick, Kenny 5, Raf 12, Marnic 5, Marnik 10, Cedric 18