jan

22

You win some, you lose some

Ingezonden door: Gerry Henraat
Twee matchen op één weekend, het was een beetje teveel gevraagd van onze heren A. De zaterdagavond tegen Kajoba was het nog OK, maar de zondag ontbrak de frisheid in moneytime tegen Maasmechelen.

Kajoba - Heren A: 63-81

Met 6 senioren en 3 kadetten werd in de sporthal van Bolderberg de strijd aangegaan met Kajoba. Een bom van Ruben opende de debatten. Ook alle andere senioren kwamen in het eerste kwart tot scoren. Met 17-27 na 10' stond er meteen een kloofje op het bord. Maar de thuisploeg liet zich niet doen en speelden via Ilsen en Poel behoorlijk mee. Maar Kenny dirigeerde zijn ploeg naar een veilige 33-48 ruststand.

In het derde kwart kon ook pa Ilsen (bouwjaar 63!) nog enkele keren mooi afwerken, maar Cedric en Wim verdeelden de punten in dat kwart. Noa en de jarige Lennert waren intussen ook al geregeld op het parket verschenen. Met een 48-65 stand werd het laatste kwart aangevat. Daarin was het vooral controlebasket en in de laatste minuten kreeg ook Yannick zijn vuurdoop bij de heren A. En net zoals zijn collega-kadetten trok hij meer dan behoorlijk zijn streng! Lennert en Noa legden trouwens de eindstand (63-81) vast.

Lennert 2, Noa 2, Wim 17, Jonas 11, Ruben 7, Kenny 16, Marnik 8, Yannick, Cedric 18

Maasmechelen B - Heren A: 64 - 59

In vergelijking met de dag voordien kwam Raf de rangen vervoegen, maar geen kadetten meer. Met z'n zevenen zouden ze proberen om de 3de in de stand het leven zuur te maken. Dat liep in het begin helemaal verkeerd, want via enkele bommen sloeg de thuisploeg een kloofje. Maar Jonas, Raf en Wim konden die nog dichten voor de 10de minuut (16-14). Ook in het tweede kwart bleef het spannend en via Kenny (wel een lichte technische fout) en Cedric leidde Zonhoven bij de rust met 29-31.

In de tweede helft werd het grimmiger, de thuisploeg scherpte de defense aan en mocht dat doen. Maar de onzen lieten zich ook niet onbetuigd en Raf, Kenny en Cedric kwamen in foutenlast. Via 42-47 werd het laatste kwart aangevat. Koç gooide daarin meteen een driepunter en vanop de vrijworplijn kon Maasmechelen dichterbij sluipen, ook al konden Raf en Wim ook regelmatig afwerken.Twee minuten voor tijd stond Zonhoven nog steeds voor, maar Kenny was al naar de bank met 5 fouten. Dan volgden enkele balverliezen en 2 gelukte driepunters op rij van Maasmechelen. Een lichte onsportieve fout van Raf deed het licht helemaal uit. Close game, sportief van beide kanten. Revanche in Zonhoven!

Wim 10, Jonas 7, Ruben, Kenny 9, Raf 20, Marnik, Cedric 13