jan

15

Heren A - Nieuwerkerken B : 77 - 68

Ingezonden door: Gerry Henraat
In de heenronde ging de match tegen Nieuwerkerken verloren met 7 puntjes verschil. Johnny wilde zich geen twee keer laten pakken en trok op zondag 7/1 naar de match NWK-Maasmechelen. Met Lennert en Noa nam hij twee leergierige kadetten mee die elk één ploeg in de gaten hielden. Alvast één van die twee heeft zijn werk goed gedaan, want het tactisch plannetje dat Johnny op basis daarvan had uitgewerkt voor de match tegen NWK klopte als een bus!

Na een paar seconden gooide Jens Lesuisse al een eerste bom binnen. "Dat begint hier goed", dachten we. Maar Jens hebben we de rest van de match niet meer gezien! Bij Zonhoven heersten Wim en Cedric inside, die laatste onder de ring en Woim vanop zijn favoriete halve afstand.Na een fel eerste kwart waarin de bezoekers hun geliefkoosde snelle spel ontwikkelden, stond het 16-17. Cedric en Jonas hadden toen al wel 2 fouten achter hun naam staan.

Het tweede kwart was nog maar net begonnen of Cedric kreeg een 3de, lichte fout. Maar de rest pikte goed op en de artillerie van de bezoekers stond allesbehalve op scherp. Vooral de jonge Vanoppen, normaal een prijsschutter, kon de ring niet vinden. Bij ons verdeelden Wim, Jonas, Kenny en Raf de punten. Rusten bij 32-32.

We vreesden voor de fysiek van onze, niet echt afgetrainde, spelers na de rust. Maar kijk, een bom van Kenny was het signaal voor een effenaf schitterend derde kwart. De bal ging schitterend rond en steeds werd een vrijstaande speler gevonden, die niet meer kon missen. En ook in defense stond het als een huis. Aan het begin van het laatste kwart stond er 61-48 op het scorebord.

Dan kwamen de bezoekende schutters zich toch nog even melden en met 4 driepunters trachtten ze de kloof te dichten, maar de onzen probeerden het steeds inside en door de snelle foutenlast van de bezoekers zorgde dat voor vrijworpen die vlot werden omgezet. Mooie en verdiende overwinning van onze heren A met 77-68 met een glansrol voor Wim die aan bijna 100% afwerkte.

Volgende week volgt, na de zaterdagavondmatch in Bolderberg, een nieuwe topper (op zondag in en tegen medeleider Maasmechelen).

Senne, Wim 33, Jonas 8, Ruben, Kenny 13, Raf 6, Marnik 6, Cedric 11

3 driepunters voor, 9 tegen

21 op 31 vrijworpen