jan

4

Iedereen terug wakker??

Ingezonden door: Gerry Henraat

De winterslaap is gedaan! De wedstrijden beginnen immers terug. Maar misschien geldt die oproep enkel voor ouders en supporters, want de trainingen zijn natuurlijk blijven doorgaan (weliswaar hier en daar op een lager pitje) en de 'die hards' hebben nog wat kampen meegepikt tussendoor. Kortom: Basket Zonhoven is klaar voor het tweede deel van de competitie!

O ja: nog bijna vergeten! De allerbeste wensen voor een gelukkig, gezond en sportief 2018!!

Maar nu dus de wedstrijden van dit weekend. Er staan er 10 op het programma. De dames A sluiten het weekend in de eigen evenementenhal af tegen Notre Dame Leuven. Da"s het nummer 4 in de rangschikking en de heenmatch werd maar nipt gewonnen. Oppassen dus! De dames B ontvangen de ongeslagen leiders van Houthalen C. Eenzware dobber! De heren A trekken zaterdagavond naar Tongeren C. In de heenmatch hadden de onzen niet veel overschot, dus het wordt een moeilijke wedstrijd in een hopelijk wat verwarmde Eburonenhal!

De Meisjes U 16 moeten naar Kortrijk en die hebben in deze A-reeks nog niks verloren. Een moeilijke, maar leerrijke match in het verschiet dus.De U14 A treden in de tweede ronde ook aan in de 1-reeks en dat is zondermeer een zéér knappe prestatie met een ploeg die voornamelijk uit meisjes bestaat. Ze beginnen met een thuismatch tegen Lommel B. Ook de U14 B ontvangen een ploeg uit Lommel, nl de D-ploeg in hun eerste match in de 2de ronde.

De U10 B van voor de kerstvakantie zijn intussen van naam veranderd. Ze heten nu de U12 B. In de oude terminologie is het dus zo dat de microben B (tweedejaars) deze tweede ronde al gaan meedraaien in de laagste reeks bij de benjamins. We zijn benieuwd! Ze openen hun competitie thuis tegen Tongeren D.

De U10 A zijn nog dezelfde van vorig jaar en zij ontvangen As A. De supermicroben A zijn ook verhuisd, zij spelen nu bij de microben als U10 B. Zij openen tegen Houthalen-Helchteren C. De U8 A (de supermicroben) onvangen Stevoort.

Alle supporters op post!