dec

18

Heren A - Hades D: 82 - 64

Ingezonden door: Gerry Henraat

Bommen boven Zonhoven!

Dat zou de titel kunnen zijn van dit artikel, want de artillerie van onze heren A stond op scherp. Liefst 10 driepunters vielen er te noteren. En daarmee werd de zoneverdediging van de bezoekers netjes omzeild.

Het begon nochtans redelijk dramatisch. De eerste kansen werden vakkundig de nek omgewrongen en de bezoekers scoorden bijna aan 100%. Via een 0-7 ging de score in het eerste kwart vlotjes omhoog tot 19-23 na 10'. Of lag het eerder aan een afwezige defense?

Jonas had er in het eerste kwart al 2 binnengegooid en hij deed er in de tweede periode nog een paar bij, maar ook Kenny, Marnik en Raf lieten zich niet onbetuigd vanachter de driepuntlijn. En Cedric kon zich onder de ring een aantal keer doorzetten. Onder die ring mankeerden de bezoekers nogal wat lengte (de leeftijd begint een beetje te wegen bij de ervaren rotten van Hades!). Rusten bij 50-38.

Na rust gingen de onzen rustig door op hun elan en ook Senne lukte een mooie bom. Via 71-52 werd het laatste kwart aangevat en daarin legde Wim nog enkele keren aan vanop halve afstand. Eindstand:  82-64.

Verdiende zege van onze heren A die zich nadien ook nog uitleefden bij een gezellige teambarbecue die coach Johnny aanbood.  

Senne 4, Wim 10, Jonas 15, Ruben 5, Kenny 8, Raf 13, Marnic, Marnik 14, Cedric 13