nov

13

Lyra Nijlen - U16 Meisjes: 53 - 46

Ingezonden door: Gerry Henraat

Start van de tweede ronde, en direct tegen de eindwinnaar van een andere voorronde, nl. Nijlen. Op basis van deze wedstrijd kunnen we al direct een beeld vormen van hun voorronde, want zij hebben steeds spannende wedstrijden gehad met weinig puntenverschil.

Met 8 speelsters en 3 banksupporters begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. Nijlen had 9 speelsters. Benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Lees dan zeker verder.

Het eerste quarter begon heel hevig langs beide kanten. Met enkele fastbreaks en mooie punten konden we een kleine voorsprong opbouwen, maar niet uitlopen. Daarvoor was er een te goede defense langs de zijde van Nijlen. Na 5 minuten was het 3 – 7, en wisten we al dat het een spannende wedstrijd ging worden. 3 minuten later stond het dan ook 9 – 7, en we eindigeden het eerste quarter met 12 – 9. Doeme toch! 

In het tweede quarter maakten we terug gelijk (13-13), en bleef het spannend gelijk opgaan. Haasje over noemen ze, dat denk ik. We gingen rusten met 26-27 met het besef dat het er zeker in zat. Een hele sterke defense kon beletten dat de anderen uitliepen, maar de afwerking liet het soms wat afweten. Spijtig want ze lieten echt mooie dingen zien, aan beide kanten. 

Zo bleef ook het derde quarter gelijk opgaan, met veel fouten, maar ook spannende fases. Het vierde quarter gingen we in met een 37-34 achterstand, maar ze bleven er voor gaan. Op 5 minuten voor het einde was het weer haasje over en 40-41. Daarna konden de meisjes van Nijlen enkele mooie driepunters scoren en was de voorsprong onoverbrugbaar. Jammer, maar helaas pindakaas! 

Eindscore: 53-46 

Goed gespeeld Laure, Cleo, Alya, Marthe, Marin, Kaat, Lise en Emma.

Goed gesupporterd op de bank (Luna, Kato en Chelsea) en de hele meute supporters (te veel om op te noemen J). Goed gecoacht, Thomas. 

Ze waren aan elkaar gewaagd! Op naar de volgende.

Verslag: Els Delalieux