nov

5

Awel ja!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Zoals gezegd stonden verschillende speelsters en spelers meer dan één wedstrijd op het veld dit weekend. En zoals dat wel vaker gebeurt, was er dan een keertje winst en een keertje verlies. Enkel de miniemen dames konden 2x juichen na een bekerwedstrijd, een keertje als U16 en een keertje als U19!

Maar we beginnen met de dames A. Zij wonnen hun spannende kwartfinale tegen Houthalen B nipt met 60-63 en staan nu voor een dubbele confrontatie tegen Lummen A in de halve finale. Bart Wouters kan één match voor Lummen en één match voor Zonhoven supporteren!

De dames B speelden een close game tegen Hasselt B en verloren nipt hun bekerpartij met 61-55. De dames C openden het weekend met een ruimere zege dan verwacht tegen Zolder A (67-28), een uitgestelde competitiematch. Zaterdagavond namen ze het op tegen Lommel A voor de Beker. De hele match stonden onze dames aan de leiding, hooguit werd Lommel eens langszij geduld.Tot een paar seconden voor het eind stonden de dames C nog 2 punten voor en dan viel toch nog de gelijkmaker.Verlengingen. En het was meteen duidelijk dat die er teveel aan waren voor de op hun tadvlees zitttende dames van coach Hanne. Lommel een ronde verder na 74-80.

De heren A speelden zaterdagavond ook een ukgestelde competitematch tegen de buren van Kajoba. Absoluut geen wereldpartij van de onzen, integendeel, maar de winst bleef wel in Zonhoven (60-49). Zondagmiddag stond dan Bilzen A op het menu. De leider in 1ste provinciale gaat dit jaar ook voor bekerwinst en was in groten getale opgedaagd. Ondanks moedig verweer van de onzen ging de winst logischerwijze naar Bilzen (52-85).

De U19 meisjes wonnen vlot van Femina Habac met 50-74 en de U16 Meisjes deden dat zondag nog eens oer tegen het moedige Peer (105-27). Beide ploegen staan in de halve finales!

De U18 Jongens moesten uiteraard hun meerdere erkennen in het grote sn sterke landelijke Hades (28-129), maar de U16 Jongens hielden wel mooi Hasselt B af na 66-42 winst en gaan mooi een ronde verder.

De U12 weerden zich zeer dapper tegen Hasselt B, maar gingen nipt de boot in met 56-53. De U10 A (tegen Hasselt A), de U10 B (tegen Lummen A) en de U8 A (tegen Femina Habac) zorgden weer voor dolle taferelen op het veld én in de tribunes!