okt

29

Onze glazen bol werkte behoorlijk!

Ingezonden door: Gerry Henraat

Dat van die uitroeptekens en vraagtekens is behoorlijk goed uitgekomen dit weekend, al zeggen we het zelf! Laten we beginnen met dat grootste uitroepteken: de dames A lieten géén steek vallen en wonnen redeijk ruim van Lummen met 79-57. De top 4 zondert zich af met 0 of 1 verliesmatch. Na het bekerweekend staat eerst Hasselt en nadien Boom op het menu. Supporters, hou jullie klaar!

En hoe zat het met die andere wedstrijden?

Wel, de dames B hebben zich inderdaad ook getoond dit weekend. Van bij de start de match naar hun hand gezet en Stevoort niet meer in de match laten komen. Mooie zege met 40-67! De dames C deden dat vanmorgen in Mariaburcht nog eens over. Ook zij behaalden een ruime zege (38-62).

De heren A speelden tegen Pollers en co meer dan behoorlijk mee en de match had 'closer' moeten eindigen dan de einduitslag die op het bord stond. Leider Zolder C won uiteindelijk met 78-63. De heren B speelden wel degelijk tegen Hades E en ook dat was héél close. Eindstand 56-62.

De U18 Jongens hebben letterlijk gedaan wat ik gevraagd had. Het was een match waar ik een vraagteken bij geplaatst had. Maar om dan tegen 5 man van Pelt 51-51 gelijk te spelen, dat moest nu ook niet echt, hé mannen! De U18 meisjes stonden aan de rust fors achter, maar knokten zich helemaal terug in de match en wonnen uiteindelijk met 50-55. Voor het tweede jaar op een rij geplaatst voor de A-reeks in de 2de ronde! Knap gedaan, meiden! Euh, en gij ook, Thomas! De U 16 jongens wonnen ook hun terugmatch tegen Heusden, maar de uitslag (57-60) laat uitschijnen dat het wel erg spannend was!

De U14 A wonnen, zoals voorspeld, hun zaterdagmatch tegen Leoplodsburg vrij vlot (32-54), maar waren in de bekermatch niet opgewassen tegen Lommel. Die ploeg speelt met grote jongens in de landelijke competitie en is gewoon één van de beste jongenspupillenploegen van Limburg. Maar de onzen (vnl meisjes) weerden zich meer dan dapper en werden nadien beloond met een lekkere hotdog (30-136).

De spannendste partij van het weekend was blijkbaar die van de U14 B. We schreven nog dat we ernaar uitkeken of die van ons beter konden dan tijdens de heenmatch. Nou moe! Ze waren vrijdagavond met z'n allen nog even bij Limburg United bijles gaan volgen en dat bleek zondagmorgen ook in Orly. Met 49-51 werd na een thriller knap gewonnen! De U12 wonnen, zoals verwacht vlotjes van Stevoort B (62-29) en de U8 speelden zoals elke match de pannen van het dak, dit keer in As!