okt

9

Heren A - Genk B: 61 - 79

Ingezonden door: Gerry Henraat
Een quasi volle bank bij de bezoekers tegenover 8 spelers bij onze heren A waar Cedric (States), Robin (gekwetst) en Sander M (nog niet operationeel) ontbraken. Michiel van de heren B kwam depanneren.

Onze heren A misten hun start compleet. Anders kan je het niet omschrijven: verdedigend was het opendeurdag, aanvallend lukte bijna niks, ook niet vanop de vrijworplijn. De stand na 10' (8-24) sprak boekdelen. De refs lieten niks toe en floten zeer strikt wat ervoor zorgde dat het spel erg vaak stillag.

In het tweede kwart toonden de onzen meer grinta en knokten ze zich terug in de wedstrijd. Na een duidelijke 22-9 stond het aan de rust zowaar 30-33. Niks verloren dus, ook al toonden de basketkenners zich in de cafetaria niet al te opgetogen over het geleverde spel.

In het derde kwart liepen de bezoekers echter vnl via Seppe Houberechts toch weer snel 10 punten uit. De onzen begonnen zich meer en meer te ergeren over al dan niet gefloten fouten en kregen van het erg aanwezige duo in het grijs een aantal technische fouten aangesmeerd. De bezoekers bleven wel kalm en liepen stelselmatig verder uit. Via 46-57 na 30' werd het uiteindelijk 61-79 voor de bezoekers. 

Een verdiende zege voor Genk, ook al omdat de onzen zichzelf in de voet schoten door niet kalm te blijven bij een te graag fluitend arbitrair duo dat in totaal 52 fouten floot. 27 voor Zonhoven en 25 voor Genk. Bij Zonhoven mochten 4 spelers vroegtijdig naar de kant, zodat de laatste minuten met 4 spelers werden afgewerkt.