okt

9

Miniemen Meisjes - Notra Dame Leuven: 70 - 57

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdag 7 oktober, na een wafelstratenverkoop nog een wedstrijd spelen? Met 6 speelsters? Tegen Leuven, waar ze eerder al vlot tegen wonnen? Dat moet toch lukken hé!

Ja, 5 speelsters blijven er nog over, van de 10 ploegleden die het seizoen wilden starten:

  • Marthe is met haar voet waarschijnlijk nog een tijdje uit;
  • Lise heeft haar pols gebroken op de training, nog enkele weken rust dus;
  • Chelsea heeft ook last van de voet en moet nog wat rusten;
  • bij Laure is het Achille die nog wat moeilijk doet.;
  • en Luna hoopt toch bijna te kunnen spelen, ook al doet de voet nog pijn. 

Blijven nog Kato, Alya, Cleo, Marin en Kaat over, deze wedstrijd bijgestaan door Emma van de pupillen A.

De meisjes van Leuven waren ook maar met 7, maar toch wel wat andere meisjes dan in de vorige wedstrijd. Er zat veel snelheid en press in het spel, heel anders dan in Leuven. Zij zetten direct druk op de bal, speelden heel defensief, maar onze meiden konden er toch door breken.Eerste quarter eindigden we met 23-17. 

Het tweede quarter was duidelijk ons beste quarter, er werd mooi samengespeeld, mooie passen en schitterende scores met enkele driepunters van Kaat. Alya slaagde erin om verschillende aanvallen van Leuven af te breken en het spel om te draaien. Met een mooie 42-27 gingen we rusten. 

In het derde quarter ging het wat gelijk op, bleven beide ploegen sterk spelen, wat een mooi spel opleverde. Cleo liet zien dat we haar nog steeds “Speedy” mogen noemen en scoorde ook enkele mooie punten. En Emma moet echt niet onderdoen voor die speelsters die toch wel enkele jaren ouder zijn. Ferm Emma! Het derde quarter eindigde met 57-44. Dat moet toch lukken hé. 

In het vierde quarter bleef Leuven er voor gaan, en begon de foutenlast wat door te wegen. Ze kropen stilletjes aan dichterbij, maar op het einde kon Marin nog enkel mooie scores laten optekenen, en was Kato haar defense heel goed.

Met een 70-57 werd deze toch wel spannende wedstrijd afgesloten. Goed gespeeld meisjes. Goed gesupporterd bankzitters. Goed gecoacht Thomas!

 

Verslag: Els Delalieux