okt

2

Een reeksje verslagen van de landelijke miniemen

Ingezonden door: Gerry Henraat
De miniemen meisjes zijn het seizoen met hun nieuwe coach Thomas gestart. Intussen hebben ze al enkele wedstrijden achter de rug. Hierna volgt een terugblik!

In de voorronde van de Landelijke miniemen meisjes kennen ze ondertussen al hun tegenstanders, er werd tegen de 4 tegenpartijen gespeeld. De ploeg heeft nog wat te kampen met kwetsuren (op dit moment 4 van de 10 meisjes uit) maar worden goed bijgestaan door enkele pupillen (Elyse en Emma).

Ze ontvingen Hasselt BT op hun eerste match van het seizoen, en dat werd de enige verliesmatch tot nu toe. Het was een fel bevochten match, maar de Hasseltse meisjes waren beter georganiseerd en durfden meer te gaan voor de ballen. Aan beide zijden veel fouten, maar dat komt door die nieuwe regels zeker? Eindcijfer: 48 – 62.

Daarna op weg naar Leuven om daar in de Sportoase de vloer te verkennen. Na een blits start en goed samenspel gingen onze Zonhovense meisjes terug naar huis met een 31 – 90 overwinning. Dat deed deugd!

Dan de thuiswedstrijd tegen Lummen, een ploeg waar we vorig seizoen ook altijd nipt tegen speelden. Dit leek spannend te worden, maar van in het begin was duidelijk dat we er sterker voor stonden en meer scorevermogen hadden. Na een mooie match werd deze gewonnen met 77 – 48.

Dit weekend moesten we thuis spelen tegen hekkensluiter Molenbeek, een club die ontstaan is uit een sociaal project waar ze kinderen van de straat een sport aanbieden. Het was eerst onduidelijk of de wedstrijd kon doorgaan, want een kwartier voor start kwamen de meisjes met hun twee begeleiders pas binnen. Dan maar snel opwarmen en beginnen zeker. De Molenbeekse meisjes waren geen moment opgewassen tegen het mooie spel wat onze meisjes lieten zien. Dit was een mooi voorbeeld van goed samenspel, mooie passen, veel fastbreaks, goede verdediging en blijven gaan. De meisjes van Molenbeek blonken dan weer uit in hun spelplezier, positiviteit en doorzettingsvermogen. Proficiat ook aan de coach voor de begeleiding van deze groep. In ieder geval werden er aan onze kant veel punten gescoord, waardoor de tafelfunctionaris van Molenbeek moeilijk kon volgen. De 100 puntenscore werd vlot overschreden, en iedereen liet zijn beste bewegingen zien. Eindscore: 110 – 27.

Volgende week onze laatste thuismatch tegen Leuven. Hopelijk zijn onze meisjes en coach niet te moe na hun stratenverkoop van de clubwafels. Hoe dan ook belooft het een mooie wedstrijd te worden. 

Els Delalieux