sep

11

Houthalen D 54 - Dames B 37

Ingezonden door: Erik Jacobs
Eerste wedstrijd van het seizoen... geen cadeautje om naar Houthalen te trekken. Het leek wel David tegen Goliath tijdens de opwarming. Zowel in aantal als in lengte. Houthalen komt met 12 dames aan de opworp, waaronder enkele ouderdomsdekens met ervaring tot in eerste klasse. Wij daarentegen missen 3 speelsters... blijft een kern van 6 over. Ideale moment om onze miniemen ervaring laten op te doen. Gelukkig laat onze 'over-mijn-lijk' mentaliteit ons nooit in de steek, al dient zij nog wat aangewakkerd te worden.

De wedstrijd dan...
Moeizaam eerste kwart lang beide kanten. De defense zit op slot, maar het lukt nog niet goed om mooie aanvallen in elkaar te puzzelen. 6-5 na kwart 1.
In het tweede kwart gaat het tempo wat meer omhoog. De trein van Houthalen schiet in gang en lukken erin om vlotter te scoren. Wij krijgen ook de kansen, maar laten zeker 5 inleggers liggen. Dit maakt dat Houthalen kan rusten met een 15 puntenkloof 31-16.

We willen het absoluut niet tot een afslachting laten komen. Die tijden zijn voorbij... geen kopjes omlaag!
De defense komt wat strakker te staan. Onze verdedigende transitie is beter en stilaan knabbelen we aan de achterstand door enkele mooie aanvallen ineen te steken.
In het begin van het vierde kwart komen we zelfs even terug tot 10 punten.

Het mag dan een zware nederlaag lijken, maar de cijfers maken het groter dan het eigenlijk was.
Onze aanvallen werden beter naarmate de wedstrijd vorderde. Onze afwerking liet ons echter in de steek, waarbij ik dan vooral de focus leg op al onze inleggers die we misten.

Volgende week beter...
Coach Chris