apr

24

Miniemen B - Cuva Houthalen: 56 - 90

Ingezonden door: Gerry Henraat
De laatste wedstrijd van het seizoen voor onze jongens moest iets speciaal worden. Spelen op het grote veld met DJ en met een ploegenvoorstelling en met als aandachtige toeschouwer Yannick Desiron van Limburg United. Het was eens iets anders.

Maar het was Cuva dat het snelst weg was. Wij kregen zoals vorige week in Diepenbeek in de aanvangsfase geen bal door de ring. 4 – 18 na 5’. Daarna gingen onze jongens iets beter verdedigen waardoor we toch in het kielzog van Houthalen konden blijven. Het eerste quart sloten we af met 12 – 24.

Bij aanvang van het tweede quart vergaten we rebounds te pakken waardoor Cuva stelselmatig verder kon uitlopen. 18- 33. Daarna toch opnieuw een betere defense waardoor de bezoekers tot balverliezen werden gedwongen. Daardoor konden we gaan rusten met een 29 – 41.

Na de rust openden we dadelijk met een driepunter waardoor we zowaar terug een wedstrijd kregen. We konden zo terugkomen tot op negen punten. De coach van Houthalen begon ze te knijpen en moest al vlug naar een time-out grijpen. Maar daarna hervielen we terug in de fout van de eerste helft. De defense was bij momenten een kaas met gaten. De bezoekers konden terug uitlopen naar 36 – 51. Verder werd de score eerlijk verdeeld. 8 punten voor ons en 10 voor de bezoekers. 44 – 61 na quarter 3.

Het laatste quarter startte rampzalig voor onze jongens. Cuva plaatste een 0 – 14 tussenspurt waardoor de wedstrijd bij 44 – 75 gespeeld was. Wat we onze jongens wel moeten nageven, is dat ze er altijd blijven voor gaan. Ik heb het al dikwijls geschreven, maar het is een feit dat waar is. Ze hebben dit seizoen duidelijk bijgeleerd. Proficiat jongens. Terloops gezegd, de wedstrijd eindigde op 56 – 90.

Yannick Desiron zag dat het goed was, en zei tegen de spelers in de kleedkamer dat hij mooie zaken had gezien en dat ze moesten blijven werken.

Proficiat : Wout, Sami, Nikita, Zion, Pieter, Sam, Michiel, Thibaut, Maarten, Giel, Yannick en Daan en coach Karel voor het toch wel mooie seizoen, ik hoop dat ik niemand vergeten ben. En nogmaals, voor sfeer en gezelligheid voor, tijdens en vooral na de wedstrijd winnen we los de Champions Leauge.

Proficiat jongens.

Van uw reporter ter plaatse:

Carlo Meert