apr

17

Gems A - Miniemen B: winst voor Gems!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Aanvankelijk was deze wedstrijd gepland voor vorige week, maar door personeelstekort van Gems werd deze wedstrijd uitgesteld naar dit weekend.

De vorige wedstrijd werd met ruim 20 punten gewonnen thuis. Dus we wisten dat we Gems aankonden. De wedstijd startte slecht voor beide teams in aanvallend opzicht. 2 – 3 na 5’. De bal wilde er langs beide kanten niet invallen. Daarna schoot de thuisploeg wakker . Zij plaatsten een 11 – 0 waardoor we het eerste quart afsloten met  13 – 3.

Het tweede quart begon hoe het eerste geëindigd was. Aan onze kant leek de diameter van de ring te klein. We kregen er geen bal in, terwijl Gems de bal wel binnen legde. Via 19 – 5 na 5’ ging het naar 29 – 8 aan de rust.

Na de pauze acteerden onze jongens een trapje hoger. Ze legden meer defensieve druk waardoor de thuisploeg veel balverlies leed. Nu konden we wel scoren. 49 – 25 na het 3de quart.

In het laatste quart gingen de onzen verder op hun elan. De inzet bleef wel aanwezig maar de thuisploeg controleerde de wedstrijd verder. De tweede helft was duidelijk beter dan de eerste. Als de pogingen in de eerste helft beter afgewerkt werden, hadden we misschien een andere wedstrijd gezien. In de gehele eerste helft  scoren we maar 8 puntjes en in de tweede helft 32. Dat en de defense in de tweede helft had misschien voor een heel andere afloop kunnen zorgen

Maar nogmaals, aan inzet was er geen gebrek.

Van uw verslaggever ter plaatse.

Carlo Meert