apr

2

Notre Dame Leuven - Miniemen Meisjes: 68 - 57

Ingezonden door: Gerry Henraat
De voorbije week werden ze onterecht over het hoofd gezien. Maar vorige woensdag namen onze miniemen meisjes het in een verplaatste wedstrijd op tegen Leuven. En ze gaven zich volledig!

Ken je het verhaal van de tien kleine negertjes? Wel, de meisjes miniemen begonnen dit seizoen met 9. Toen kwetste Lara zich serieus aan haar knie, bleven er nog 8. Toen geraakte Marthe gekwetst aan haar voet, en wil dat maar niet genezen, dus nog 7. Geraakte Chelsea enkele weken geleden gekwetst aan de voet, nog 6. Kreeg Luna een lichte hersenschudding bij het basketten, nog 5. En ging Alya naar Bruno Mars, om daar te genieten van een spetterend optreden! Nog 4 over! 

En toch trokken we woensdag 29 maart naar Leuven voor een verplaatste wedstrijd. De overblijvers van dienst voor die wedstrijd: Kaat, Kato, Marin en Cleo, aangevuld met Elyse en Emma van de pupillen. Ze gingen er met hun 6 gewoon het beste van maken! 

Met een 16-6 score in het eerste quarter was meteen duidelijk dat het niet makkelijk ging worden. Toch lukte het onze meisjes via een schitterende defence om de tegenploeg in het tweede quarter pas in de laatste minuut te laten scoren. En zelf kregen zij de bal er vlot in. We gaan de pauze in met 20-21 score.  

In het derde quarter gaat het heel gelijk op, zijn de ploegen echt aan elkaar gewaagd. Ja, zelfs onze pupillen dragen zeker hun steentje bij in deze spannende match. Met een lichte voorsprong gaan we het vierde quarter in, 42 – 44.

Met een full press van Leuven, die met hun 9 speelsters ook regelmatiger kunnen wisselen, blijven onze meisjes toch schitterend verdedigen, maar op het einde kunnen ze de druk niet meer aan. Eindscore 68-57, maar zeer eervol verloren, en er volledig voor gegaan.

Een hele fiere supportersploeg dankt de meisjes voor hun inzet en de spannende wedstrijd! Het was heel mooi om hiernaar te kijken! 

Verslag: Els