mrt

27

Miniemen Heren B - Sint-Truiden: 48 - 50

Ingezonden door: Gerry Henraat
Na twee weken afwezigheid heeft uw reporter terug de weg gevonden naar de Evenementenhal. Na de vorige wedstrijd in St-Truiden wisten we tot wat onze jongens in staat zijn.

Onze jongens verrasten de bezoekers met hun strakke defense. Op defensief vlak klopte het plaatje helemaal (4-4 na 5 min). Maar ook in aanval konden we in het kielzog blijven van STBB. We klokten het eerste quart af met 11-10. 

Het tweede quart begon goed voor Zonhoven. We openden dadelijk met 2 bommen op rij in èèn minuut, terwijl Air Zonhoven het luchtruim zo goed als hermetisch afsloot (17-10) . Eventjes kookte het potje over van Wout. Hij ging zich even afkoelen in de kleedkamer. De andere jongens bleven knokken voor elke cm grond waardoor we een tasje koffie konden gaan drinken met een 30-21 stand. 

Na de koffie gingen onze jongens op hun elan verder. Ze konden de voorsprong goed vasthouden. Maar dan kookte ook het potje van Yannick over. Na een, in zijn ogen twijfelachtig gefloten, fout ging ook hij gefrustreerd eventjes naar de kleedkamer. Ook hij moest even afkoelen. Na 5’ hadden we nog steeds 9 punten voorsprong. St-Truiden kwam nog even dreigen. 43-37 na quarter 3 

Het vierde quart beloofde spannend te worden. De gemoederen laaiden langs beide zijden even wat feller op, wat leidde tot enkele vrijworpen. Daardoor stond het plots 46-45 na 5 min. In de volgende 5 min scoorden beide ploegen respectievelijk nog 3 en 4 punten. (48-49 met nog 12 sec op de klok.) In money time misten we de gemakkelijke inleggers waardoor de bezoekers op een diefje toch nog met de winst konden gaan lopen. 48-50 eindstand. Maar onze jongens hebben zich ZONDER UITZONDERING allemaal volledig gegeven. Er is duidelijk vooruitgang geboekt. In de eerste ronde verloren we tweemaal kansloos, nu spelen we tweemaal tot op het einde mee voor winst. Proficiat mannen.

Verslag: Carlo Meert