mrt

22

Dames B - Lummen C: 62 - 67

Ingezonden door: Gerry Henraat

Dat we een heel seizoen bovenaan de rangschikking hebben kunnen meedraaien is al een prestatie op zich. Wie durfde bij het begin van het seizoen hiervan dromen… Laat staan dat we het woord kampioen zouden uitspreken. Met 3 ploegen waren we dit seizoen erg aan elkaar gewaagd. En voor iedereen werd het stilaan duidelijk. Wie kampioen wordt, zal van enkele details en een portie geluk afhangen. Na ons jammerlijk verlies 2 weken geleden tegen Hasselt, wilden we tegen Lummen iets rechtzetten. Verliezen zijn we dit seizoen nog niet zo gewoon, laat staan 2x achter elkaar.

De match start aan een hoog tempo langs beide zijden. De spanning is te snijden, de zenuwen worden eraf gelopen. We laten de bal vlot rondgaan en met mooie drives staan we om de haverklap aan de vrijworplijn. Hulshagen houdt Lummen in de wedstrijd met 12 punten in het eerste kwart. Onze defense moet echt strakker. 19-24 na een sterk kwart van beide partijen. Dit is het eerste provinciale niveau meer dan waardig.

In het tweede kwart blijft het op en neer gaan. Er is weinig verschil tussen beide ploegen. We kunnen onze kloof verkleinen tot 3 punten aan de rust. 32-35.

In het derde kwart starten we furieus. Binnen de 2 minuten maken we een 8-0 door een gemakkelijke drive en 2 driepunters. 5 punten in ons voordeel en een snelle time-out bij Lummen.  Dan schiet Vantilt wakker bij Lummen met 8 punten op rij brengt ze Lummen terug op voorsprong. Een dom balverlies van onze zijde wordt afgestraft met de 4e driepunter van Hulshagen. 46-53 na kwart 3. In het laatste kwart doet Rani haar duit in het zakje. Met 6 punten op rij brengt ze ons terug dichterbij. Maar korter dan op 2 punten geraken we niet. Lummen had net iets meer … dan wij. En wij… kwamen net iets te kort.

19-24  13-11  14-18   16-14 

Elodie 15, Gieze, Sarah L 3, Lore 5, Tine 6, Anouk 2, Sarah DC 9, Anaïs, Rani 8, Jolien 7, Elene 7

26 fouten, 22/31 vw

Coach Chris