mrt

20

Heren A - Heusden A: 77 - 62

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdagavond, en te gast in de ons vertrouwde speelhal voor de ontmoeting met de in grijs-zwart uitgedoste Heusdenaars. Net voordien hadden onze Dames B nog gedemonstreerd hoe je een partij uit handen kon geven, en dus hoopten we op beterschap voor ons negenkoppig Herenteam : Ruben nog deeltijds in de ziekenboeg, een hervattende Anthony die vandaag opnieuw gekwetst zou geraken, Romario die in Duitsland aantrad bij een internationale selectie enz. Doch evengoed een lijstje sterkhouders tussen de lijnen, en dat hield belofte in.

Het was Thomas die de debatten opende, Anthony en Michael tekenden eveneens present. Na wat tegenwind uit Heusdense hoek, waren het Thomas en Raf die de partij naar zich toe trokken en ons op een riante 21-8 brachten . Na 3 nieuwe veldscores van Anthony, Wim en Wout, kon Decabooter de schade in laatste instantie nog wat milderen tot 27-12.

Voor bommenwerpers moesten we wachten tot zowat het tweede quarter. Niet dat het vandaag de succesformule bleek (!), maar eentje van Wout en Yuri annuleerden alleszins een handvol tegenscores. Heusden moest duidelijk het pedaal wat dieper gaan drukken, en verstevigde de defense :  gelegenheid voor de Blue Devils om een rist strafworpen te verzilveren, zodat we met 45-29 cijfers in rust konden. Vandaag ook de Grote Trom van Limburg United in de Zonhovense tribunes ; de “Grosse Caisse” werd ze destijds genoemd in ons trommelcorps, met aan de knotsen (stokken) … uw dienaar. Toegegeven : toch eerder iets voor buitengebruik …

In het derde quarter was het Michael die ons basketball weer met dubbele LL leerde schrijven. Zijn afstandsworpen en snedige runs – who does better ?- leverden solo al 9 punten op, naast het opbouwend werk. Wim, Raf en Thomas rondden de overige aanvallen af, en zo konden we richting finale met nog steeds ruime 62-48 cijfers. Bij Heusden hadden o.m. de nrs 8 en 9, Lemmens en kapitein Pieter Vaes voor het nodige weerwerk gezorgd.

Dat de ING-boys de partij niet cadeau zouden doen, was te verwachten : de in Zonhoven coachende Sander Vaes trakteerde ons meteen op een bom, en na een minutenlange score-regen verscheen er een 70-62 stand op het bord. Doch Michael dwong hierna met zijn aanvalsacties 4 strafworpen af (2/4), en Wout en Thomas brachten ons volkomen op het droge met hun laatste treffer van de dag : 77-62.  

Een welverdiende overwinning, mogen we schrijven, want al in het eerste quarter wisten we meteen voldoende voorsprong uit te bouwen om het daarna - 3 evenwichtige speeltijden lang - vol te houden tegen dit toch vlot combinerend Heusden, met geregeld puike scores. Een stevige doch sportieve partij, en daar verheugen we ons steeds op. Hiermee werd de 4° plaats in het klassement bestendigd, en het zal wachten worden op de rechtstreekse confrontatie met de Cosmo-boys uit Genk om vast te stellen of een haasje-over naar positie 3 alsnog mogelijk wordt. Volgende week naar Tessenderlo, en dan finaal nog 3 thuiswedstrijden. Medio april zullen we het weten.

Scores : Michael  20    Anthony 12   Ruben  Wim 6  Thomas 17   Wout 7   Yuri  3    Raf 10   David 2

Quarters :  27-12     18-17    17-19     15-14

Ludo Grouwels.

PS Waarom de foto van David Adamczyk bij dit artikel staat, hoor je misschien wel tijdens de quiz op vrijdag!