mrt

12

Miniemen meisjes Bekerfinalist op geslaagde eetdag!

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zo een beetje tussen de middag- en de avondshift in namen de miniemen meisjes het in de halve finale van de Beker van Limburg op tegen Lummen A. De eerste helft verliep gelijkopgaand, nadien sloegen de meisjes van coach Sander een ruime kloof. De finale leek binnen. Maar dan begonnen de zenuwen mee te spelen en op het eind hielden de Zonhovense meiden nog 2 puntjes over! 64-62 en finaleplaats binnen! Proficiat!

Uiteraard viel er nog veel meer te beleven dit weekend! Zoals een geslaagde eetdag! Bij deze nogmaals dank aan alle eters en helpers. Een speciaal woord van dank aan de cel activiteiten: het was weer af!

Naast de match van de miniemen dames stonden er nog enkele topmatchen op het programma.

Zo konden dames C al in Lommel kampioen worden. Maar na een gelijkopgaande partij werd er teveel gemist door de onzen, zodat de thuisploeg verdiend de zege thuishield. Eerste nederlaag voor de Dames C sinds bijna 2 jaar (47-44). De titelviering is uitgesteld, da's alles. De dames A stelden teleur in Mercurius Berchem (64-50).

De kadetten meisjes woennen met 75-65 van Osiris Aalst, terwijl de miniemen meisjes ook al op zaterdag aan de bak moesten in de competitie. Roeselare bleek te sterk met 50-69.

De kadetten jongens moesten, omwille van pesoneelsproblemen, jammer genoeg forfait geven tegen Tongeren. De miniemen jongens A konden, zoals verwacht, niet op tegen meider Miners Beringen (34-94), maar de miniemen B konden wel mooi winnen tegen Gems (62-48). De pupillen haalden het na een spannende match met 40-42 tegen As, terwijl de benjamins A met 2 puntjes de boot ingingen tegen Habac (45-43).

De Apen (tegen Hasselt) en de Beren (tegen Hades) gaven weer het allerbeste! 

Nog even melden dat, terwijl dochter Kaat de finale van de Beker bereikte, papa Patrick Gouwy in Barcelona zijn allereerste marathon tot een goed einde bracht in een fraaie 4u40! Dikke proficiat, Patrick!