mrt

8

Hasselt B - Dames B: 42-41

Ingezonden door: Gerry Henraat

This is why we play !!

De eindstand laat alles uitschijnen wat deze wedstrijd was. Een ware thriller… Mag dan het feit zijn dat de enige andere wedstrijd door onze ploeg in Lummen werd verloren met … jawel 42-41 !! Aan de inzet heeft het zeker niet gelegen, 2x halen we een 8 punten achterstand op. 

De spanning heeft ons de das omgedaan. Er waren kansen genoeg, spijtig genoeg is het net niet gelukt. Dat is het leergeld dat deze jonge ploeg betaalt. Iets minder voor het moreel van de ploeg, des te harder zullen we terugvechten tegen Lummen.

De wedstrijd zelf dan…

De spanning druipt eraf. Dit is merkbaar in de eerste minuten van de wedstrijd. We toveren enkele mooie acties op het veld, maar werken ze niet voldoende af. We opteren te veel op onze shots, maar deze vallen helaas niet. Hasselt loopt een eerste keer uit tot 8 punten. Op karakter beginnen we terug te knabbelen. We sluiten het eerste kwart af met 13-8. 

Defensief zit het allemaal wel goed, maar onze motor lijkt aanvallend nog niet aan te slaan. Dan nog maar harder verdedigen… We krijgen meer controle over de Hasseltse aanvallen, maar zelf scoren blijft moeilijk. Voelen we daar toch enige druk? Het is moeilijk om goede plays in elkaar te steken. We rusten met 19-18.

Alles te herdoen in de tweede helft. Opnieuw slaagt Hasselt erin om een voorsprong van 8 punten bij elkaar te spelen.  Tijd om de handdoek te gooien? Nee hoor, opgeven staat niet in ons woordenboek. Puntje per puntje komen we dichterbij. Einde kwart 3 met 31-27.

Met een bom van Anaïs komen we op 31-30. Vanaf dan is het haasje over tot 1,5min. van het einde. Dat het spannend zou worden, ja, maar zo spannend. We nemen een time-out om wat rust te vinden. We tekenen enkele plays zodat iedereen weet wat haar te doen staat. Opdrachten worden goed uitgevoerd. Elke aanval eindigt met een fout zowel bij ons als bij Hasselt. Het enige verschil… Hasselt gooit 1 vrijworp meer binnen dan wij.

 

Het heeft net niet mogen zijn… Op naar 11 maart. Dan komt Lummen op bezoek. Winnen met 2 punten is voldoende ;-). Supporters op post. We kunnen jullie steun goed gebruiken.  

13-8    6-10   12-9   11-14

26 fouten    6/14 vw

Elodie 6, Gieze, Sarah L 5, Lore 4, Tine, Anouk 2, Sarah DC 3, Anaïs 7, Rani, Jolien 10, Marie 2, Elene 2

 

Coach Chris