mrt

6

Hasselt C - Heren A: 60- 77

Ingezonden door: Gerry Henraat
Het is niet te begrijpen, maar Ludo verkoos de wedstrijd Limburg United - Oostende vorige vrijdag boven de onvervalste topper in 2de provinciale tussen Hasselt C en onze Heren A. Het weze hem vergeven (hij had al de heren A verkozen boven de bekerfinale in Vorst), maar dit keer had hij toch verkeerd gegokt!

Ondanks een vlotte start van Venken bij de thuisploeg, was het toch vooral Raf die in het eerste kwart onhoudbaar was onder de ring. Nog wat shots van Wout en Wim er bovenop en de stand na 10' was zomaar 13-20. Een deel van het thuispubliek liet zich horen en kapitein Vandenholt en co slopen prompt terug dichterbij ook al pruttelden Thomas en David nog wat tegen. Rusten bij 32-33. Het kon dus nog alle kanten uit.

Na rust kroop de thuisploeg in een zone, maar Raf kon nog enkele keren pivoteren onder ring en Anthony slalomde nog wat tussen de lokale pionnen voordat de artillerie in stelling werd gebracht. Wout, David en Yuri bombardeerden naar een 45-51 stand na 30'. Wout deed er meteen nog eentje in het begin van het vierde kwart. Thomas manifesteerde zich nog enkele keren knap en dan kon Yuri nog een bom droppen. Maar, om in dezelfde beeldspraak te blijven, hij werd daarbij zelf ook getorpedeerd met een onsportieve fout en een technische fout er bovenop. Yuri maakte er cool een 'and one' van. Na een knappe ploegprestatie werd zo de eindstand 60-77 bereikt.

 

Anthony 4, Wim 7, Thomas 14, Niels, Wout 11, Yuri 14, Raf 16, Martijn, David 6, Romeo 5