mrt

6

Miniemen B – Tessenderlo:39-117

Ingezonden door: Erik Jacobs

Nog altijd zonder Thibault en Yannick traden we aan tegen Tessenderlo in deze uitgestelde wedstrijd.
Al tijdens de opwarming konden we zien dat dit iets moeilijker ging worden dan de wedstrijd in Zolder. De bezoekers grepen ons dadelijk bij de keel. Hun strakke verdediging maakte het onze jongens niet gemakkelijk (2-14 na 5’).

In de volgende 5 minuten waren we de evenknie van Optima. We scoorden beide nog 6 puntjes waardoor we het eerste quart konden afsluiten met een 8-20 stand.
Het begin van het tweede quart was veelbelovend voor onze mannen. Op twee minuten tijd kwamen we terug tot op negen punten, dankzij een betere defense en fast breaks. 11-20.
Daarna drukten de bezoekers terug het gaspedaal in en na 5 minuten stond er terug een groot verschil op het bord. 15-31.
Tessenderlo bleef maar scoren en bij ons wilden de shots niet binnenvallen waardoor er bij de rust een ruime twintiger op het bord stond. 20-47 bij de rust.
Na de koffie gingen de bezoekers op hun elan verder en het verschil werd steeds maar groter. Wij kregen praktisch geen bal meer door de korf waardoor Tessenderlo de wedstrijd verder kon controleren. Op het einde van het laatste quart moesten de refs sommige bezoekers intomen omdat ze de sportiviteit een beetje uit het oog verloren en er te veel een showke van maakten. De wedstrijd was allang gespeeld . Goede leiding overigens. Eindstand 39-116.
Wat we onze jongens wel moeten aangeven is dat ze er gezien de omstandigheden toch altijd blijven voor gaan. Aan inzet dus totaal geen gebrek. Dat is ook een goed eigenschap.
Kop op en vol goede moed naar de volgende wedstrijd.

Deze jongens deden hun best: Sami, Wout, Pieter, Maarten, Zion, Nikita, Giel, Michiel en Sam en coach Karel

Meert Carlo