mrt

6

Zolder – Miniemen B:47-56

Ingezonden door: Erik Jacobs

Wij moesten noodgedwongen aantreden zonder Wout, Thibaut (vakantie) en Yannick (op weekend). Ook bij de thuisploeg ontbraken er drie spelers. Twee van deze kerels scoorden in de vorige confrontatie nog 2/3 van de punten nl. 54 van de 90.
Maar dat maakte onze rekening niet. Coach Karel rook zijn kans. In de beginfase van de wedstrijd werd er veel gemist langs beide kanten. Gemakkelijke inleggers werden bij wilden niet door het netje gaan tot frustratie van de supporters. Maar dat werd deels goed gemaakt in defense. (6-4 na 5’)

Het eerste quart kabbelde rustig verder naar een 7 – 8 tussenstand. Daarna werd er niet meer gescoord zodat we konden afsluiten met de kleinste voorsprong.
In het tweede quart scoorden beide teams 5 punten in 5 minuten. Maar door een goede defense kon Zolder niet op voorsprong geraken. We probeerden wel om afstand te nemen , maar telkens kon de thuisploeg tegen scoren. Aan de rust was dus alles te herdoen. (23 – 23 )
Coach Karel gaf de opdracht om naar de ring te gaan en fouten uit te lokken. Dat wierp zijn vruchten af. Na 2 minuten had Zolder al 4 ploegfouten op hun actief staan, waardoor we zo stilletjes toch een kleine voorsprong konden nemen. (27 – 35 na 5’). Daarna vergaten onze mannen het verder af te maken. Enkele slechte passes en mislukte shots zorgde ervoor dat Zolder de voorsprong kon weg werken (38 – 39 einde 3 de quart).
Maar de onze wilden dus duidelijk deze wedstrijd winnend afsluiten. Ze schakelden een versnelling hoger, en zorgde voor een nieuwe voorsprong(38-46 na 3’). Deze gaven ze niet meer uit handen. Met een sterke defense en mooie actie’s in aanval konden we verder uitlopen omdat we alleen foutief af te stoppen waren onder de basket, zoals de coach gevraagd had. Het grootste verschil kwam er in de laatste minuut met een 44-45 stand. We controleerden tot op het einde. 44-54 eindstand.
Mooie teamprestatie jongens.

De acteurs: Sami, Michiel, Zion, Nikita, Maarten, Pieter, Sam en Giel. Onder regie van Coach Karel

Van uw verslaggever terplaatse: Meert Carlo