mrt

5

Dames B komen 1 puntje te kort

Ingezonden door: Erik Jacobs

De Dames C wonnen vrijdagavond tegen een rechtstreekse concurrent Diepenbeek reeds hun 41ste wedstrijd op rij. 1 puntje was het verschil in een thriller van jewelste.
De Dames A sloten zondagavond het weekend af ook al tegen Diepenbeek. 20-0 na een paar minuten werd een voorsprong van 17 punten aan de rust. Kat in het bakkie denk je dan. Driewerf helaas. De bezoekers wonnen nog met 6 punten.
Ook al vrijdagavond besloot verslaggever Ludo voor 1 keer eens niet naar de Heren A te gaan kijken in Hasselt, maar naar Limburg United. Nogmaals helaas, hij had zich de inkom beter bespaard bij United, want tenenkrullend boksen, euh basket. Onze jongens wonnen mooi.
Maar de match der matchen dit weekend bij de senioren ging verloren, ook al met 1 punt. De Dames B beten dus in het krijt in Hasselt. 42-41 op 2 seconden van het einde en 3 vrijworpen voor ons. Minstens gelijkspel werd gehoopt, doch alle drie de vrijworpen kaatsten via de ring terug.
Geen kat overboord voor Coach Chris en de haren. Op punten komen de vinstermikken langszij, kwa doelsaldo staan de onzen nog op kop. Neemt niet weg dat er toch wel wat oplapwerk zal moeten gebeuren, want winst en titel zo dichtbij...

De jeugdwedstrijden zaterdag werden bijna allen gewonnen. Heel vroeg al gaven de Kadetten aan de Miniemen B al het goede voorbeeld. Beiden zorgden voor wnst in Zolder. De Miniemen A deden goed mee in Leopoldsburg, maar verloren toch finaal met +20 punten.
De Pupillen wonnen een close match tegen DBC Houthalen en ook de Landelijke Kadetten Meisjes hadden een flinke kluif aan Brugge, maar wonnen. Ook de benjamins B wonnen knap tegen Cristal Alken.
Moet het nog gezegd dat ook de supermicroben en Beren knap basket lieten zien.

Op zondag was het iets minder. De miniemen B kregen basketles van Tessenderlo dat veel groter, forser, sterker en ouder was. Met die nederlaag kwam er voor Pieter en Sam een einde aan 3 matchen die ze dit weekend speelden.
De Landelijke Miniemen Meisjes beten in het zand tegen Waregem, doch met flink wat tegensputteren. Maar de winst en score van het weekend viel te bewonderen in de match tussen de Benjamins A en Bree. Op veel momenten ca. 15 punten in het krijt, maar dan door een ultieme 3-punter van Emma met de winst aan de haal.
Gaan daar morgen in school verhalen over verteld kunnen worden...