feb

27

Heren A - Pelt A: 66-79

Ingezonden door: Gerry Henraat
Ook vandaag geen schalmeigeschal of beiaardspel na de thuiswedstrijd tegen de Senioren A van BBC Pelt. We plaatsten in ons vorig “cursiefje” al weifelende gedachtenpuntjes in het vooruitzicht van de me(e)ting  met de tweede hoogvlieger uit de ranking, en onze angsten bleken niet ongegrond : dit Pelt is een solied team ! Wel schoten we flink uit de startblokken, doch eerste gewin bleek andermaal kattengespin

De opgooi belandt in Zonhovense handen, en nog geen minuut later laat Michael een eerste score optekenen. Terwijl uw dienaar nog voor kaartjesknipper speelt, krijgen we reeds de tegenzet : een bom van captain Vangeel.  Inspiratie voor Ruben en Michael om dit over te doen met veldkorven, strafworpen en een heuse bom : 11-5, geen vuiltje aan de lucht. Ook Raf en Thomas werpen zich in de strijd, en na deze 15-8 wordt er in een beurtrol aangedikt tot … 20-19. Pelt is coming ?

Een evenwichtige partij op het eerste zicht, en dit beeld blijft bewaard na een 2 op 6 bij de Peltse strafworpen. Raf en Michael zijn hierin zorgvuldiger (4/4), doch de aanhoudende tegenscores van de stevig strijdende Noord-Limburgers voeren ons na 5 minuten spel naar 26-33 cijfers. Ruben valt uit met een pijnlijke knieblessure, en na deze korte wedstrijdonderbreking herstellen een dubbele bom van de ingebrachte Wout en Yuri, en  een score van de steeds op de loer liggende Raf, het evenwicht : 34-33, score die na wederzijds geschut nog oploopt tot 36-37.

Het publiek verheugt zich in een pittige doch sportieve partij, maar na een score van Romario is het even al Pelt wat de klok slaat. Raf geeft flink weerwerk met (alweer) 2 loepzuivere vrije worpen en een verrassende bom, zodat de 43-48 stand opnieuw perspectieven biedt. Na een nieuwe bom van Wout, moeten we echter de escapades van het nr 6, Wolters, en het nr 15, Van Der Have ondergaan , die samen een 10-puntenkloof uitbouwen tot 48-58.

Niet dat de strijd hiermee gestreden is, maar de 0-13 waarmee de groene Peltenaars ons even daarna bedenken, doen de boeken wel degelijk dicht. Michael, Raf, Wout en Romario proberen – met succes overigens - nog wat af te knabbelen van deze onoverbrugbare 23-puntenkloof, doch hun 3 bommen + 2 veldscores volstaan slechts om de achterstand wat te milderen tot 66-79.

Dat we na 9 bommen tegen 4 vijandelijke alsnog met 13 punten de mist ingingen, brengt 2 dingen aan het licht : we konden vaak enkel vanop afstand deze Peltse verdediging verschalken, en anderzijds lukte dit met zoveel meer gemak bij de tegenstander. Zelfs na 9 gemiste strafworpen, en met slechts 4 geslaagde afstandsworpen, wisten ze zowat 80 punten te sprokkelen, dit dankzij het scorend vermogen van zowat alle spelers en een doorgedreven ploegspel van deze 11 guys. Dat het aan dit laatste in de finale een beetje ontbrak aan Zonhovenste zijde, kregen we zelfs van de karig meegereisde Peltse aanhang  te horen.  Nog dit : vandaag ook geen Wim en Anthony (last  van zijn oude blessure), en een vroeg uitgevallen Ruben.

 “Who’s the next victim ?” schreven we ooit. Met Hasselt BT als eerstvolgende tegenstander kunnen we zeker nog eens uitkijken naar een victorie, want hun statistieken leren ons dat ze net zoveel tegenscores slikken als ze er zelf maken. Indien onze goalgetters op vrijdag 3/03 op niveau opereren, kan het behoud van de 4° positie een feit zijn. Want speelt Cosmo Genk straks haasje-over na hun inhaalwedstrijd ?

Scores : Michael  23   Ruben 2   Thomas 2    Niels   Wout 9   Yuri  3    Raf 19  David   Romario  8 .

Quarters :  20-19   16-18   12-21   18-21

Ludo Grouwels.