jan

31

Dames B - Gems Diepenbeek: 60-50

Ingezonden door: Erik Jacobs

Onze dames staan voor enkele belangrijke wedstrijden van de waarheid. Gems was daar de eerste van. Pelt kwam dan wel gelegen om onze automatismen terug aan te scherpen.
Gems was er eentje om te bewijzen wat we waard zijn. Zonder Gieze, die haar rug blesseerde bij de kadetten, maar ons vocaal kwam aanmoedigen, waren we voor de rest volledig.
Stevig gesprek in de kleedkamer, goede opwarming, supporters op post… en onze trein kan vertrekken.

Net zoals vorige week een ware dieseltrein. We geraken niet echt goed op gang. We missen verschillende gemakkelijke kansen. Gelukkig doet Gems hetzelfde, maar ze slaan een klein kloofje aan het einde van het eerste kwart. 7-10.
In het begin van het tweede kwart gaan we op hetzelfde elan verder. Gems diept verder uit naar 9-20 !! Geen man over boord. Elene en Anaïs vinden de juiste weg naar de ring samen met de strakke defense van Sarah L plaatsen we een 13-2 run. En de match is te herspelen aan de rust: 22-22
In de tweede helft laten we zien waar we het beste in zijn: verdedigen. Amai, Elene en Sarah L zijn een ware gesel voor de Gemsen, die even de pedalen verliezen. Via vlotte scores en mooi samenspel lopen we verder uit. 40-31
We duwen zelfs verder door tot 18 punten verschil, waarna we wat gas terug nemen en Gems terug hoop geven. Als we dit seizoen 1 ding geleerd hebben, is het niet opgeven tot het laatste signaal geklonken heeft. Knappe ploegprestatie waar iedereen haar bijdrage geleverd heeft.

One team, one dream !!

7-10 15-12 18-9 20-19
Elodie 4, Sarah L 10, Lore 4, Tine 3, Anouk 2, Sarah DC 8, Anaïs 11, Rani 3, Jolien 5, Elene 7, Marie 6
22 fouten 15/26 vw

Coach Chris