dec

11

Wat een TOPmatch !!

Ingezonden door: Erik Jacobs

De spanning was te snijden voor de match. Er stond dan ook veel op het spel. De eerste plaats bij het afsluiten van de heenronde!
Een goed kleedkamergesprek: one team... one dream...focus...go!

Kapitein Tine zorgde voor een stevige en geconcentreerde opwarming. Dit konden we wel gebruiken tegen een groot en voltallig Hasselt.
De wedstrijd start nerveus langs beide kanten. Beide ploegen sprokkelen enkele mooie kansen bij elkaar, maar vergeten af te werken. Stilaan vinden onze zenuwen de weg naar de ring toe. Gelukkig kunnen we rekenen op onze straffe defense. 10-8 na het eerste kwart. Ook in het 2e kwart blijft het gelijk op gaan. Iedereen komt stilaan aan spelen toe. Lore neemt met enkele mooie acties de ploeg op sleeptouw. Via inside-spel lukt Hasselt om bij te blijven. We kunnen rusten met een kleine voorsprong 21-18.
Geruststellende woorden in de kleedkamer, tijd om het gaspedaal verder in te duwen. Tine neemt de controle over de ploeg, zorgt voor een goede organisatie. Sarah L. verdedigt er stevig op los. Wat een energie geeft zij aan de ploeg.
Stilaan wordt onze verdediging onzuiver. Hasselt staat om de haverklap op de vrijworplijn en lopen stilaan weg. De tweede bom van Anaïs houdt ons nog een beetje in het vizier van Hasselt. 31-38 en nog heel wat werk voor de boeg. Bij het ingaan van het laatste kwart blijven we rommelig spelen. Hasselt loopt tot 10 punten uit. Hoog tijd om in te grijpen. Een 3 dubbele wissel doet de Hasseltse sneltrein sputteren.
Onze motor schiet aan. Opdrachten worden nu wel goed uitgevoerd. Via enkele mooie acties komen we puntje per puntje terug. Bommen van Tine en Elodie wakkeren het vuur helemaal aan. Lore houdt in defense de bucket dicht. En Sarah DC zorgt met enkele mooie halve afstandshots dat we terug op voorsprong komen. De Hasseltse tank is helemaal leeg en kunnen het hardwerkende Zonhoven niet meer bedreigen.

Een knappe teamprestatie! Het team dat het meeste wilde winnen heeft gewonnen!!!

Een fiere coach!

Elodie 6, Gieze 0, Sarah L 3, Lore 6, Tine 10, Anouk 0, Sarah DC 10, Anaïs 10, Rani 0, Jolien 5, Elene 2, Marie 1
10-8 11-10 10-20 22-10

Verslag: Coach Chris