nov

20

Het was een TOPweekend!!!

Ingezonden door: Gerry Henraat

De weergoden waren met ons op zaterdag. Slechts een beetje wind, geen spatje regen en gulle Zonhovenaars. De vele jeugdspelers (en ouders en coaches) die wafels gingen verkopen, kwamen allemaal met een big smile terug binnen. De grootste smile was voor de benjamins die liefst 96 dozen wisten te verkopen. Maar ook de jongens kadetten, met z'n 5 de grootste verkoop per speler (!), mogen fier zijn. Beide ploegen kunnen binnenkort naar een match van Limburg United gaan kijken! Proficat!! Aan iedereen die heeft meegeholpen bij de wafelverkoop een héél dikke merci!!

En o ja, er werd ook nog schitterend gebasket dit weekend!

De dames A deden er bijna 3 uur over om in Kortrijk te geraken en stonden aan de rust nog fors in het krijt. Maar in de tweede helft zetten ze de zaken helemaal recht en wonnen uiteindelijk met 64-67. Na o.a. een nachtelijke McDonalds was de ploeg rond 2u terug in Zonhoven! De dames B hadden geen klant aan Leopoldsburg. Eenvoudige zege met 75-41. De dames C lieten Alken A nooit in de wedstrijd komen en wonnen vlotjes met 43-63.

De heren A toonden karakter tegen een stevig Optima B. In een close game vocht iedereen voor mekaar en onder leiding van een trefzekere Yuri en een koelbloedige Ruben werd het uiteindelijk 57-52. De heren B maakten de kloof in het 2de kwart tegen Alken B en gaven de match niet meer uit handen (66-82). 

De 5 senioresploegen staan, bijna halverwege de competitie, allemaal bovenaan: de dames C staan alleen op kop, de dames A staan, met een match meer, voorlopig alleen op kop. De dames B zijn, met een match minder, voorlopig 2de. De heren A staan gedeeld 4de en de heren B staan, met een match meer, op de 3de plaats. Inderdaad: Basket Zonhoven rules!

Ook de jeugd deed het dit weekend knap! De meisjes kadetten stuurden Sint-Niklaas huiswaarts na een zege met 92-64 in de Beker van Vlaanderen. De miniemen meisjes speelden meer dan behoorlijk mee tegen Notre Dame Leuven (58-72).

De jongens kadetten stonden een minuut voor het eind nog voor, maar liepen dan nog op een vermijdbare tegenaanval en Cuva Houthalen won uiteindelijk met 53-50. De miniemen jongens A lieten geen steek vallen in Houthalen (57-70) en blijven op kop. De miniemen jongens B kwamen tekort tegen Gems (64-40).

De pupillen speelden een dijk van een wedstrijd tegen Cuva Houthalen. De winst bleef in Zonhoven na 52-31. Een lekkere pasta was de beloning voor de ploeg! De Apen maakten de ouders apetrots, de Beren speelden een berenpartij, de Cobra's showden hun nieuwe mascotte en Supermicroben ... waren gewoonweg super!!

Erg veel berichtjes en foto's op Facebook dit weekend: van wafelverkopende spelers, met glunderende spelers na een winstmatch. Ga zeker een kijkje nemen en 'like' de pagina als je dat nog niet gedaan hebt!!