nov

15

Lummen C - Dames B: 45 - 44

Ingezonden door: Gerry Henraat
Voor deze moeilijke verplaatsing naar het grotere en meer ervaren Lummen konden we nog steeds geen beroep doen op Saskia. Dit zal nog wel even duren, maar haar mentale steun voor de ploeg is steeds aanwezig.

De eerste 2 min van de wedstrijd zijn we totaal niet bij de les. Gelukkig kan Lummen hier niet van profiteren.  Ze starten met een full-court press die we na enkele minuten volledig hebben opgerold. 2-10 en time-out voor Lummen. Door enkele domme balverliezen laten we Lummen terug in de wedstrijd komen. Elodie en Anaïs zorgen ervoor dat we toch met een voorsprong het tweede kwart kunnen ingaan. 11-17.

In het tweede kwart krijgen we het moeilijk. Onze verdediging is minder strak, we vergeten te rebounden en offensief bewegen we te weinig, waardoor Lummen met een voorsprong de rust in kan gaan. 28-23.

Een volkomen nieuwe situatie. De peptalk tijdens de pauze lijkt wonderen te doen. We grijpen onze tegenstanders onmiddellijk bij de keel en gaan erop en erover. Ondertussen zien we Jolien uitvallen met een pijnlijke enkel. 36-39 na het derde kwart.

In het vierde kwart is er buiten de spanning van de close game weinig te beleven. Onze defense zit strak, maar aanvallend werken we enkele gemakkelijke ballen niet af. 42-44 en nog 1min te spelen. We hebben alles in handen. Goed blijven verdedigen is de boodschap. Lummen lukt er op 30sec van het einde toch nog in een driepunter te scoren en wij… wij vergeten een goede aanval op poten te zetten.

We hebben er hard voor gevochten. Er had meer ingezeten als we wat actiever waren in aanval en onze vrijworpen beter hadden afgewerkt.

Op naar volgende week…

Elodie 13, Gieze 5, Sarah L. 4, Lore 2, Tine 3, Anouk, Sarah DC, Anaïs 14, Rani, Jolien 3, Elene.

11-17   17-6     8-16     9-5

9/20 vw, 20 fouten

 

Verslag: coach Chris